AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Mercimekli Tel Şehriyeli Bulgur Pilavı

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Mercimekli Tel Şehriyeli Bulgur Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
1 kase bulgur
3,5 kase sıcak su
1 çay bardağı yeşil mercimek
3 çorba kaşığı tel şehriye
4 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz

Mercimekli Tel Şehriyeli Bulgur Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Mercimekleri pişiriyoruz.
Yumuşayınca, süzüp kenarda bekletiyoruz.
Sıvıyağda tel şehriyeyi kavuruyoruz.
Sonra bulguru ekleyip, kavurmaya devam ediyoruz.
Tereyağı ekleyip içinde eritiyoruz.
Mercimekleri ekleyip ,üstüne sıcak suyu koyuyoruz.
Tuzunu ekleyip 1 defa karıştırıp, kapağını kapatıyoruz.
Suyunu çekince, ocaktan alıp, dinlendiriyoruz.
Mercimekli Tel Şehriyeli Bulgur Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst