Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Mercimekli Mantı Nasıl Yapılır?

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36

Mercimekli Mantı Nasıl Yapılır? Mercimekli mantı yapmak için öncelikle malzemeleri hazırlayın. Mantı hamurunu yoğurup, açın. Mercimekli mantı için mercimeği haşlayın ve soğutun. Soğanı doğrayıp, yağda kavurun. Mercimeği soğana ekleyin ve karıştırın. Hamurun içine mercimekli karışımı yerleştirin ve kapatın. Mantıları kaynar suda pişirin. Sos için yoğurdu, sarımsağı ve tuzu karıştırın. Pişen mantıları servis tabağına alın ve üzerine sosu dökün. Dereotu ve pul biber ile süsleyin. Afiyet olsun!
İçindekiler

Mercimekli Mantı Nasıl Yapılır?​

Mercimekli mantı, Türk mutfağının sevilen lezzetlerinden biridir. İşte, mercimekli mantı yapmak için ihtiyacınız olan bilgiler:

Mercimekli Mantı Malzemeleri Nelerdir?​

Mercimekli mantı yapmak için aşağıdaki malzemelere ihtiyacınız olacak:
– 2 su bardağı un
– 1 su bardağı mercimek
– 1 adet soğan
– 2 yemek kaşığı tereyağı
– 1 yemek kaşığı salça
– Tuz
– Karabiber
– Pul biber
– Yoğurt
– Sarımsak
– Nane

Mercimekli Mantı Nasıl Yapılır?​

Mercimekli mantı yapmak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:
1. Öncelikle mantı hamurunu hazırlamak için unu bir kaseye alın. Ortasını havuz gibi açın ve yavaş yavaş su ekleyerek yoğurun. Hamur kıvamına gelince üzerini nemli bir bezle örtün ve dinlenmeye bırakın.
2. Bu sırada mercimeği yıkayıp süzün ve bir tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su ekleyin ve haşlayın. Haşlanan mercimeği süzüp bir kenara alın.
3. Soğanı doğrayın ve tereyağında kavurun. Ardından salçayı ekleyip karıştırın.
4. Haşlanmış mercimeği soğanlı karışıma ekleyin. Tuz, karabiber ve pul biberi de ekleyerek karıştırın.
5. Hamuru açmak için unlanmış bir zeminde merdane yardımıyla ince bir açın. Daha sonra kare veya dikdörtgen şeklinde parçalara kesin.
6. Her bir parçanın ortasına mercimekli harçtan koyun ve kenarlarını birleştirerek kapatın.
7. Tencerede su kaynatın ve içine tuz ekleyin. Mantıları kaynar suya atın ve pişirin.
8. Mantılar piştikten sonra süzgece alın ve suyunu süzülmesi için bekletin.
9. Servis yapmadan önce yoğurt, sarımsak ve nane ile sos hazırlayabilirsiniz. Sosu mantıların üzerine dökerek servis edebilirsiniz.

Mercimekli Mantı Nasıl Servis Edilir?​

Mercimekli mantı, genellikle yoğurt ve sos ile servis edilir. Sos olarak genellikle sarımsaklı yoğurt ve tereyağlı sos tercih edilir. Üzerine nane serperek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun!

Mercimekli Mantı Nasıl Yapılır?​

Mercimekli mantı için önce hamur hazırlanır.


Mercimekli mantı için önce hamur hazırlanır.
Hamur yoğrulduktan sonra yufka açılır ve kareler halinde kesilir.
Kesilen yufkaların içine mercimekli harç konulur ve kapatılır.
Hazırlanan mantılar kaynar suda haşlanır.
Haşlanan mantılar servis tabağına alınır ve üzerine sos dökülür.
 
Geri
Üst