Mercimek Salatası

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Mercimek Salatası Tanımı İçin Malzemeler
1 çay bardağı yeşil mercimek
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet havuç
Yarım soğan
1,5 fincan tavuk suyu
Birkaç adet marul yaprağı
Yarım çay kaşığı karabiber
Tuz
Hardal sosu için;
2 çorba kaşığı hardal
2 çorba kaşığı sirke
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Yarım fincan doğranmış maydanoz
Tuz

Mercimek Salatası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Mercimekleri bir gece boyunca soğuk suda bekletin ve süzün.
Zeytinyağını bir tencerede ısıtın, içine zar halinde doğradığınız havuçları ve soğanı ekleyin, sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin ama yanmamalarına ihtimam gösterin.
Bir tencereye tavuk suyu ile birlikte sote ettiğiniz sebzelerle mercimeği koyun.
Çok kısık ateşte 30-35 dakika kaynatın. Tuz ve biber ek edin. Karışımı süzgece alın ve tüm suyunu süzün. Sonra bir kâseye ayırın.
Hardal sosu için hardalı ve sirkeyi bir kâsede uygunca çırpın.
Tuz ve karabiber ek edip ağır ağır zeytinyağını dökün ve düzgünce çırpın.
Son olarak maydanozları da ekleyin. Mercimekleri ve zerzevatları hardal sosuyla karıştırın.
Tabağın yerini marul yapraklarıyla örtün ve salatayı ortasına dökerek servis edin.
Mercimek Salatası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst