- Konu Yazar
- #1
Mercimek Mantısı Tanımı İçin Malzemeler
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 çay bardağı köftelik bulgur (kısırlık)
3 su bardağı su
Tuz
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
Yarım tatlı kaşığı zerdeçal
Yoğurtlu sosu için:
1 su bardağı yoğurt
2 diş sarımsak (rendelenmiş)
Tuz
Salçalı sosu için:
Zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
Tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
Mercimek Mantısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kırmızı mercimeğimizi yıkayalım ve uygun bir tencereye alalım.
Üzerini 3 su bardağı su ekleyerek haşlanmaya bırakalım.
Ardından üzerine bulgur ve baharatları da ek ederek kıvam alana kadar karıştıralım.
Harcımız yoğunlaştıktan sonra modüller alalım ve elimizle yuvarlayarak top halini verelim, servis tabağına dizelim.
Salçalı sosumuzu ve yoğurtlu sosumuzu yapalım.
Son olarak mantılarımızın üzerine evvel sarımsaklı yoğurdu akabinde salçalı sosu gezdirerek servis edelim.
Afiyet olsun….
Mercimek Mantısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 çay bardağı köftelik bulgur (kısırlık)
3 su bardağı su
Tuz
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
Yarım tatlı kaşığı zerdeçal
Yoğurtlu sosu için:
1 su bardağı yoğurt
2 diş sarımsak (rendelenmiş)
Tuz
Salçalı sosu için:
Zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
Tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
Mercimek Mantısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kırmızı mercimeğimizi yıkayalım ve uygun bir tencereye alalım.
Üzerini 3 su bardağı su ekleyerek haşlanmaya bırakalım.
Ardından üzerine bulgur ve baharatları da ek ederek kıvam alana kadar karıştıralım.
Harcımız yoğunlaştıktan sonra modüller alalım ve elimizle yuvarlayarak top halini verelim, servis tabağına dizelim.
Salçalı sosumuzu ve yoğurtlu sosumuzu yapalım.
Son olarak mantılarımızın üzerine evvel sarımsaklı yoğurdu akabinde salçalı sosu gezdirerek servis edelim.
Afiyet olsun….
Mercimek Mantısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı