Mercimek Mantı

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Mercimek Mantı Tanımı İçin Malzemeler
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı nane
Üzeri için;
Yarım su bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı mayonez
2 kök dereotu
1 diş sarımsak
Tereyağı

Mercimek Mantı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Mercimeği bir bardak suyun içinde suyunu çekene kadar haşlayalım.
Haşlanan mercimeğin içerisine baharatlarımızı karıştıralım.
Ceviz büyüklüğünde yuvarlayalım.
Servis tabağımıza dizelim.
Tavanın içerisine tereyağını koyup eritelim içerisine biraz kırmızı toz biber ekleyip renklendirelim.
Bir kasenin içerisine yoğurt koyalım biraz mayonez ölçüsü isteğe nazaran biraz dereotu doğrayalım, biraz sarımsak rendeleyelim.
Mercimek mantımızın üzerine sarımsaklı yoğurdumuzu ekleyelim.
Üzerinde de erittiğimiz tereyağını ekleyelim. Afiyet olsuunnn.
Mercimek Mantı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst