Mercimek Köftesi Tanımı İçin Materyaller
2 su bardağı kırmızı mercimek
Çeyrek limon suyu ( renk daha parlak oluyor)
4 buçuk su bardağı su
1 buçuk su bardağı ince bulgur
1 adet orta uzunluk kuru soğan
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı domates salçası
1 buçuk yemek kaşığı biber salçası
5 -6 kol taze yeşil soğan
Yarım bağ maydanoz
Damak zevkinize nazaran pul biber, karabiber, kimyon
1 adet limon (annem köfte harcına da koyardı biraz çok hoş tat veriyor)
Mercimek Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Tencereye mercimek su ve limon sıkarak düzgünce haşlanana kadar pişirin ve ocağın altı kapatın.
Pişmiş olan mercimeğimizin üzerine ince bulgur dökülüp düzgünce karıştırılır.
Tencerenin ağzı kapatılarak güzelce dinlenirler yarım saat kadar dinlenmeye bırakılır.
Başka taraftan tavaya sıvı yağ ve küp küp ince doğranmış kuru soğan alınarak hafif pembeleşinceye kadar kavrulur.
Daha sonra soğanların üzerine salça eklenir bir iki dakika kavrulur altı kapatılınca baharatlarda sosumuza eklenir.
Hazırladığımız sos mercimekli bulgurumuzun üzerine dökülerek güzelce yoğurulur.
Yağı az geldiyse bu esnada tekrar eklenebilir.
Son olarak bir adet limon suyu ve ince ince doğradığımız yeşil soğan ve maydanozda eklenerek biraz daha yoğrulup servise hazır hale getirilir.
Kıymetli not: ben birinci biçimini verdikten sonra bir tabağa sıvı yağ koyuyorum ve birinci hal verdiğim köftelerimi elimi hafif yağa batırarak ikinci kez formun üzerinden geçmiş oluyorum. Böylelikle köftelerim hem daha düzgün hem daha parlak olmuş oluyor. Ayrıyeten beklese bile üzerinde kurumuş bir imaj olmuyor. benden söylemesi özellikle sıkma kademesinde eldiven kullanmanızı tavsiye ederim. Daha pürüzsüz bir imaj olacaktır.
Mercimek Köftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 su bardağı kırmızı mercimek
Çeyrek limon suyu ( renk daha parlak oluyor)
4 buçuk su bardağı su
1 buçuk su bardağı ince bulgur
1 adet orta uzunluk kuru soğan
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı domates salçası
1 buçuk yemek kaşığı biber salçası
5 -6 kol taze yeşil soğan
Yarım bağ maydanoz
Damak zevkinize nazaran pul biber, karabiber, kimyon
1 adet limon (annem köfte harcına da koyardı biraz çok hoş tat veriyor)
Mercimek Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Tencereye mercimek su ve limon sıkarak düzgünce haşlanana kadar pişirin ve ocağın altı kapatın.
Pişmiş olan mercimeğimizin üzerine ince bulgur dökülüp düzgünce karıştırılır.
Tencerenin ağzı kapatılarak güzelce dinlenirler yarım saat kadar dinlenmeye bırakılır.
Başka taraftan tavaya sıvı yağ ve küp küp ince doğranmış kuru soğan alınarak hafif pembeleşinceye kadar kavrulur.
Daha sonra soğanların üzerine salça eklenir bir iki dakika kavrulur altı kapatılınca baharatlarda sosumuza eklenir.
Hazırladığımız sos mercimekli bulgurumuzun üzerine dökülerek güzelce yoğurulur.
Yağı az geldiyse bu esnada tekrar eklenebilir.
Son olarak bir adet limon suyu ve ince ince doğradığımız yeşil soğan ve maydanozda eklenerek biraz daha yoğrulup servise hazır hale getirilir.
Kıymetli not: ben birinci biçimini verdikten sonra bir tabağa sıvı yağ koyuyorum ve birinci hal verdiğim köftelerimi elimi hafif yağa batırarak ikinci kez formun üzerinden geçmiş oluyorum. Böylelikle köftelerim hem daha düzgün hem daha parlak olmuş oluyor. Ayrıyeten beklese bile üzerinde kurumuş bir imaj olmuyor. benden söylemesi özellikle sıkma kademesinde eldiven kullanmanızı tavsiye ederim. Daha pürüzsüz bir imaj olacaktır.
Mercimek Köftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı