Mercimek Köftesi Tarifi İçin Malzemeler
2 su bardağı kırmızı mercimek
1.5 su bardağı ince bulgur
4 su bardağı su
6 dal yeşil soğan (İnce doğranmış )
1 demet maydanoz (İnce doğranmış)
1 çay bardağı zeytinyağı
Yarım yemek kaşığı domates salçası yarım yemek kaşığı biber salçası
1 er tatlı kaşığı silme pulbiber,karabiber, kırmızı toz biber,tuz,sumak
Kıvırcık marul
Not ;isteğe bağlı kuru soğan ve sarımsak kullana bilirsiniz ben taze soğan kullandığım için koymadım
Mercimek Köftesi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Mercimeğimizi yıkayıp tencereye alalım yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
Ocaktan alıp ince bulguru koyup, karıştırıp 10 dk kadar bekletiyoruz uygun bir kaba veya tepsiye alıp.
Sıvı yağda salçayı kavuruyoruz salçayı ekleyip bulgurun üzerine döküp iyice karıştırıyoruz.
Bulgurla salçayı iyice yediriyoruz ince doğranmış maydanozu ve taze soğanı baharatları ve zeytinyağını koyup, iyice yoğuruyoruz.
Şekillendirip marul döşediğimiz tepsiye dizeliyoruz limon ve nar ekşisi eşliğinde servis ediyoruz afiyet olsun ⚘.
Mercimek Köftesi Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
2 su bardağı kırmızı mercimek
1.5 su bardağı ince bulgur
4 su bardağı su
6 dal yeşil soğan (İnce doğranmış )
1 demet maydanoz (İnce doğranmış)
1 çay bardağı zeytinyağı
Yarım yemek kaşığı domates salçası yarım yemek kaşığı biber salçası
1 er tatlı kaşığı silme pulbiber,karabiber, kırmızı toz biber,tuz,sumak
Kıvırcık marul
Not ;isteğe bağlı kuru soğan ve sarımsak kullana bilirsiniz ben taze soğan kullandığım için koymadım
Mercimek Köftesi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Mercimeğimizi yıkayıp tencereye alalım yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
Ocaktan alıp ince bulguru koyup, karıştırıp 10 dk kadar bekletiyoruz uygun bir kaba veya tepsiye alıp.
Sıvı yağda salçayı kavuruyoruz salçayı ekleyip bulgurun üzerine döküp iyice karıştırıyoruz.
Bulgurla salçayı iyice yediriyoruz ince doğranmış maydanozu ve taze soğanı baharatları ve zeytinyağını koyup, iyice yoğuruyoruz.
Şekillendirip marul döşediğimiz tepsiye dizeliyoruz limon ve nar ekşisi eşliğinde servis ediyoruz afiyet olsun ⚘.
Mercimek Köftesi Tarifi Fotoğraflı Yapılışı