Mercimek Köftesi

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Mercimek Köftesi Tanımı İçin Malzemeler
1,5 buçuk su bardağı mercimek
2 su bardağı ince bulgur
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 adet büyük kuru soğan
1 yemek kaşığı dolusu salça
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı karabiber
1 su bardağı doğranmış maydanoz

Mercimek Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Mercimek yıkandıktan sonra tencereye ekleyip üzeri kapanıncaya kadar su ekliyoruz (ortalama 3 su bardağı)ve ocakta pişiriyoruz.
Piştikten sonra altını kapatıp üzerine ince bulgur döküp bi karıştırıp,üzerini kapatıp kenarda bekletiyoruz şişmesi için.
Tavada sıvı yağ ve ince doğranmış kuru soğanı kavuruyoruz.
Ardından salça ve baharatlarımız da ekleyip yarım su bardağı su ekliyoruz ve 10 dakika güzelce özleşmesini sağlıyoruz.
Sonra bu hazırladığımız harcı beklemekte olan mercimek bulgura döküyoruz ve düzgünce yoğuruyoruz.
Maydanoz ekleyip tekrar yoğurduktan sonra hal verip servis tabağımıza diziyoruz.
Yanına marul ve limon ile güzelleştirip afiyetle tüketiyoruz
Mercimek Köftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst