Mercimek Köftesi

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Mercimek Köftesi Tanımı İçin Malzemeler
2 su bardağı mercimek
1.5 su bardağı ince bulgur
1.5 tatlı kaşığı tuz
1.5 tatlı kaşığı nane
1.5 tatlı kaşığı kırmızı biber
Yarım demet maydanoz
5 su bardağı su
Sosu için gereken materyaller;
1 orta uzunluk soğan
2 yemek kaşığı salça
1 yarım çay bardağı sıvı yağ

Mercimek Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk evvel bir orta uzunluk tencereye yıkanmış 2 bardak mercimekleri koyalım.
Ardından 5 bardak su ekleyip kaynamaya bırakın .
Kaynayıp suyunu çeken mercimeğe 1/5 bardak ince bulguru ek edin ve karıştırın.
Ardından 10 dakika dinlendirin o sırada maydanoz ince ince doğrayın ve bir kapta bekletin sonrada sosu hazırlayın.
Sosun hazırlanışı; Orta uzunluk soğan küp formunda doğrayın akabinde bir tavada sıvı yağ ile kavrulur.
Ardından salçayı ek edin ve 5 dakika daha pişirin akabinde 10 dakika dinlendirin.
2-dinlendirdiğimiz mercimek ve sosu akabinde maydanozu ,tuzu, kırmızı biberi ve naneyi bir kapta yeterlice katıp yoğuralım.
Ardından form verip bir tabağa koyabilirsiniz afiyet olsun.
Mercimek Köftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst