Mercimek Köftesi Tanımı İçin Gereçler
Yarım su bardağı kırmızı mercimek
Yarım su bardağı ince bulgur
1 kuru soğan
Yarım demet maydanoz
3-4 adet taze soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2-3 yemek kaşığı salça
Tuz
Karabiber
Kimyon
Toz biber
Mercimek Köftesi Tanımı Yapılışı
Mercimeği 2 su bardağı suda haşlayalım.
Mercimekler yumuşadığında altını kapatıp üstüne bulguru ekleyelim, karıştıralım ve yarım saat kadar kapağı kapalı bir formda bulgurların şişmesini bekleyelim.
Başka bir tavada küçük küçük doğranmış soğanları kavuralım.
Üstüne salçayı da ekleyip 2-3 dk kadar kavurup altını kapatalım.
Yumuşayan bulgur ve mercimeklerin sıcaklığı geçtiğinde tüm gereçleri ekleyip güzelce karıştıralım.
Elimizle ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp biçim verelim. Afiyet olsun.
Yarım su bardağı kırmızı mercimek
Yarım su bardağı ince bulgur
1 kuru soğan
Yarım demet maydanoz
3-4 adet taze soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2-3 yemek kaşığı salça
Tuz
Karabiber
Kimyon
Toz biber
Mercimek Köftesi Tanımı Yapılışı
Mercimeği 2 su bardağı suda haşlayalım.
Mercimekler yumuşadığında altını kapatıp üstüne bulguru ekleyelim, karıştıralım ve yarım saat kadar kapağı kapalı bir formda bulgurların şişmesini bekleyelim.
Başka bir tavada küçük küçük doğranmış soğanları kavuralım.
Üstüne salçayı da ekleyip 2-3 dk kadar kavurup altını kapatalım.
Yumuşayan bulgur ve mercimeklerin sıcaklığı geçtiğinde tüm gereçleri ekleyip güzelce karıştıralım.
Elimizle ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp biçim verelim. Afiyet olsun.