AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Mercimek Köftesi

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Mercimek Köftesi Tanımı İçin Malzemeler
2 su bardağı kırmızı mercimek
1,2 su bardağı kısırlık bulgur
3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı su
2/3 adet kuru soğan
yarım bağ maydanoz
yarım bağ yeşil soğan
2 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı kimyon
1/2 (yarım) tatlı kaşığı pul biber
1/2 (yarım) tatlı kaşığı tuz
1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
Yarım su bardağı sıvı yağ

Mercimek Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
2 su bardağı kırmızı mercimeklerimizi terceye alıp, suyunu koyup, ocağa alalım.
Mercimeklerin piştiğinden emin olduktan sonra 1,5 su bardağı kısırlık bulgurlarımızı üzerine dökünüz ve 1 çay bardağı su ekleyip kısık ateşte pişirin.
Pişen mercimekleri bir kaba soğuması için alın ve soğutmaya bırakınız.
Soğuttuktan sonra güzelce yoğuralım.
2 adet kuru soğanları temizleyip güzelce ince ince küp formunda doğruyoruz.
Bir terceye alıp yarım su bardağı sıvı yağ ekleyip kavurunuz.
Kavrulan doğanların üzerine 2 yemek kaşığı salça ekleyip kavurun 5 dakika kadar pişiriniz.
Kavrulan sosu mercimeklerin üzerine dökünüz.
Yeşil soğanları ince ince doğruyoruz.
Yarım bağ maydanozları ince ince doğruyoruz.
Mercimeklerin üzerine yaptığımız soğanlı harcımızı döktükten sonra düzgünce yoğurunuz ve tuzunu kamyonunu pul biberini ve karabiberini ekleyip yoğurunuz.
Mercimek köftelerinize biçimlerini vererek sunum tabağına alıp servis yapınız. Şimdiden herkese afiyet olsun
Mercimek Köftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst