Mercimek Köftesi (Senelerdir Şaşmayan Tarifim)

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Mercimek Köftesi (Senelerdir Şaşmayan Tarifim) İçin Malzemeler
2 bardağı mercimek
1 su bardağı ince köftelik bulgur
1 çay bardağı sıvı yağ ( 100 ml)
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
2 orta uzunluk kuru soğan
3 -4 adet yeşil soğan
Maydanoz (Ben sevmediğim için kullanmıyorum)
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
1 limon suyu
Mercimeği haşlamak için 3- 3,5 su bardağı kadar su mercimeğinizin markasına nazaran şu ölçüsü değişebilir.

Mercimek Köftesi (Senelerdir Şaşmayan Tarifim) Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle güzelce yıkanan mercimek bir tencereye alınır. Üzerine 3 su bardağından biraz fazla su eklenip, kısık ateşte pişene kadar kaymaya bırakılır.
İyice suyunu çekip pişen mercimeğin altı kapatılır üzerine bulgur eklenir güzelce karıştırılır tencerenin kapağı kapatılır 10 dk kadar dinlendirilir.
Ardından kuru soğanlar ince ince doğranıp tavaya alınır. Üzerine sıvı yağ eği ile pembeleşinceye kadar kavrulur, pembeleşen soğanlara salça ek edilip 1 -2 dk daha kavrulup mercimek ve bulgurun üzerine dökülür.
El dayanabilecek sıcaklığa geldikten sonra baharatlar limon ve tuz eklenir (Ben tuzu mercimeği haşlarken ekledim) yoğurulur.
İnce ince doğranmış yeşil soğan ve maydanoz eklenir biraz daha yoğurulur istenildiği üzere şekillendirilip marul ve limon ile servis edilir. Afiyet olsun.
Mercimek Köftesi (Senelerdir Şaşmayan Tarifim) Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst