Mercimek corbasinin sosuna ne konur?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
222.216
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Mercimek çorbasının sosuna ne konur?​

Sosu için;
- Yarım çay bardağı yağ
- 1 tatlı kaşığı kırmızı biber.
- 1 tatlı kaşığı nane.

Yoğurt Çorbası nane sosu nasıl yapılır?​

Yoğurt çorbasının, naneli sosu için, küçük bir tavaya 2 yemek kaşığı tereyağ koyup, eritin. Üzerine nane koyup, biraz kızdırın. Hazırladığınız tereyağlı kuru naneyi yoğurt çorbasının üzerine döküp, güzelce karıştırın. Naneli yoğurt çorbasını ocaktan alıp, sıcak olarak servis edebilirsiniz.
Işkembe çorbasının sosu nasıl hazırlanır?
İşkembe Sosu Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı un.
- 4 yemek kaşığı yoğurt.
- 1 adet limon suyu.
- 1 çay kaşığı tuz.
- 1 diş sarımsak.
Mercimek çorbasının içine ne konur?
Soğuk kış günlerinin olmazsa olmazı kırmızı mercimek çorbası. Tarifinde yer alan havuç, kuru soğan ve sarımsakla besleyici değeri artan mercimek çorbası, az miktarda unun yer aldığı terbiye karışımıyla karıştırıldıktan sonra sıcak sıcak servis ediliyor.

Mercimek çorbasının içinde ne var?​

Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

Yayla çorbasının taze nanesi nasıl yapılır?​

Haşladığınız buğday, yumurta, un ve yoğurdu iyice karın. Ardından üzerine göz kararı su ekleyin ve sürekli karıştırarak kaynatmaya başlayın. Kaynamaya başlayınca üzerine doğradığınız taze naneyi ekleyin. 15-20 dk kısık ateşte kaynatın. Tereyağında kuru naneyi yakarak üzerine dökün karıştırın ve altını kapatın.
Yoğurt çorbası malzemeleri nelerdir?
Yoğurt Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
İşkembe çorbasının sarımsak sosu nasıl hazırlanır?
Kelle Paça Çorbası İçin Sarımsaklı Sos Tarifi Nasıl Yapılır?
- Sarımsakları bir kaseye ezin.
- Üzerine sirke ve limon suyunu da koyarak karıştırın.Çorbayı içerken istediğiniz kadar ekleyebilirsiniz.

İşkembe Corbasina ne konur?​

Bir kapta yoğurt, un, yumurta sarısı ve az su ile terbiye hazırlanır, işkembenin suyundan katılarak ılıştırılır ve çorbaya katılır. Tavada pul biber ve karabiber kızdırılır çorbanın üstüne dökülür. İsteğe bağlı ayrı bir kaseye dövdüğümüz sarımsaklar ve üzerine sirke konur, çorba servis edilirken ilave edilir.
 
Geri
Üst