Mercimek Çorbası Tanımı İçin Gereçler
1,5 su bardağı kırmızı mercimek
1 tane patates
1 tane kuru soğan
1 çay bardağı süt
Tuz
Sıvı yağ
Üzeri için;
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı pul biber
Mercimek Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Soğanları sıvı yağda 1 dakika kavuralım, yıkayıp suyunu süzdüğümüz kırmızı mercimekleri ilave edip kavurmaya devam edelim.
Mercimeklerimiz beyazlaşana kadar güzelce karıştırarak kavuralım.
Üzerine rendelenmiş olduğumuz patatesi ek edip 1 dakika daha kavuralım ve üzerini iki parmak geçecek kadar sıcak suyunu ek edip mercimekler dağılana kadar pişirelim.
Pişen çorbamızı blenderdan geçirip tekrar ocağa alalım. Süt ek edip, bir taşım kaynattıktan sonra altını kapatalım.
Tereyağında pul biber yakıp, çorbamızı üzerine gezdirip servise hazırlayalım. Afiyet olsun Çorbanın kıvamı koyu olursa sıcak su ek edip bir taşım daha kaynatalım.
Mercimek Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1,5 su bardağı kırmızı mercimek
1 tane patates
1 tane kuru soğan
1 çay bardağı süt
Tuz
Sıvı yağ
Üzeri için;
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı pul biber
Mercimek Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Soğanları sıvı yağda 1 dakika kavuralım, yıkayıp suyunu süzdüğümüz kırmızı mercimekleri ilave edip kavurmaya devam edelim.
Mercimeklerimiz beyazlaşana kadar güzelce karıştırarak kavuralım.
Üzerine rendelenmiş olduğumuz patatesi ek edip 1 dakika daha kavuralım ve üzerini iki parmak geçecek kadar sıcak suyunu ek edip mercimekler dağılana kadar pişirelim.
Pişen çorbamızı blenderdan geçirip tekrar ocağa alalım. Süt ek edip, bir taşım kaynattıktan sonra altını kapatalım.
Tereyağında pul biber yakıp, çorbamızı üzerine gezdirip servise hazırlayalım. Afiyet olsun Çorbanın kıvamı koyu olursa sıcak su ek edip bir taşım daha kaynatalım.
Mercimek Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı