Mercimek Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
️200 gram kırmızı mercimek
️1 orta uzunluk doğranmış patates
️1 orta uzunluk doğranmış havuç
️1 orta uzunluk doğranmış soğan
️1 litre su
️100 gram tereyağı
️2 tatlı kaşığı tuz
️2 tatlı kaşığı kırmızıbiber
️1 limon suyu
️500 ml. su
Mercimek Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Mercimeği yıkayın, tencereye alın.
Patates, havuç, soğan ve 1 litre suyuda ek edin ve kaynamaya bırakın.
Kaynadıktan sonra orta ayarda 20-30 dakika pişirin.
Üstünde oluşan köpükleri alın.
Piştikten sonra tereyağını, limon suyunu, kırmızı biberi,.
Tuzu ve yarım litre suyuda ek edin ve biraz daha kaynatın.
Blenderden geçirin ve 2-3 dakika daha kaynadıktan sonra servise hazır.
Mercimek Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
️200 gram kırmızı mercimek
️1 orta uzunluk doğranmış patates
️1 orta uzunluk doğranmış havuç
️1 orta uzunluk doğranmış soğan
️1 litre su
️100 gram tereyağı
️2 tatlı kaşığı tuz
️2 tatlı kaşığı kırmızıbiber
️1 limon suyu
️500 ml. su
Mercimek Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Mercimeği yıkayın, tencereye alın.
Patates, havuç, soğan ve 1 litre suyuda ek edin ve kaynamaya bırakın.
Kaynadıktan sonra orta ayarda 20-30 dakika pişirin.
Üstünde oluşan köpükleri alın.
Piştikten sonra tereyağını, limon suyunu, kırmızı biberi,.
Tuzu ve yarım litre suyuda ek edin ve biraz daha kaynatın.
Blenderden geçirin ve 2-3 dakika daha kaynadıktan sonra servise hazır.
Mercimek Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı