Mercimek Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
1 su bardağı sarı mercimek
1 küçük arpacık soğan
1 küçük havuç
1 kücük patates
1 yemek kaşığı un
Sıvı yağ
Tuz
Üzerine
Tereyağ
Kırmızı biber
Mercimek Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle 2 kişi yaşıyorsanız bu ölçülerle 2 kişiyi tam doyuran bayılacağınız bir tanım.
Bir havucun ucunu çok az rendeledim patatesin de tıpkı formda çok az az kattım minik bi arpacık soğanı da rendeleyip mercimekle birlikte süzgeçte yıkadım.
Sonra küçük bir tencere de (göz kararı 2 bardak gibi) soğuk su ile 10-15 dk hepsi yumuşayıncaya kadar kaynattım.
Piştikten sonra el değecek biçimde soğumasını bekleyip metal süzgeçten elimizle ezdirerek geçirelim.
Bir sos tavasına sıvı yağ 3-4 yemek kaşığı ve 1 silmece kaşık un koyup kavurup geçirdiğim çorbaya karıştırarak kattım.
Bir tatlı kaşığı tuz ek ettim.
Ben tam süzme olmasını istediğim için plastik bi süzgeçten kasıkla bastırarak bir sefer daha geçirdim.
Sonrasında tencereyi tekrar ocağa alıp soğuyan çorbayı ısıtacak kadar 1-2 dk kaynattım.
Üzeri için; 1 tatlı kasığı tereyağı az sıvı yağ ve yarım çay kaşığı kırmızı toz biberi kavurup üzerine gezdirdim. Biraz da limonla enfes oluyor.Gerçekten çok hoş oldu. Denemenizi tavsiye ederim
Mercimek Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 su bardağı sarı mercimek
1 küçük arpacık soğan
1 küçük havuç
1 kücük patates
1 yemek kaşığı un
Sıvı yağ
Tuz
Üzerine
Tereyağ
Kırmızı biber
Mercimek Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle 2 kişi yaşıyorsanız bu ölçülerle 2 kişiyi tam doyuran bayılacağınız bir tanım.
Bir havucun ucunu çok az rendeledim patatesin de tıpkı formda çok az az kattım minik bi arpacık soğanı da rendeleyip mercimekle birlikte süzgeçte yıkadım.
Sonra küçük bir tencere de (göz kararı 2 bardak gibi) soğuk su ile 10-15 dk hepsi yumuşayıncaya kadar kaynattım.
Piştikten sonra el değecek biçimde soğumasını bekleyip metal süzgeçten elimizle ezdirerek geçirelim.
Bir sos tavasına sıvı yağ 3-4 yemek kaşığı ve 1 silmece kaşık un koyup kavurup geçirdiğim çorbaya karıştırarak kattım.
Bir tatlı kaşığı tuz ek ettim.
Ben tam süzme olmasını istediğim için plastik bi süzgeçten kasıkla bastırarak bir sefer daha geçirdim.
Sonrasında tencereyi tekrar ocağa alıp soğuyan çorbayı ısıtacak kadar 1-2 dk kaynattım.
Üzeri için; 1 tatlı kasığı tereyağı az sıvı yağ ve yarım çay kaşığı kırmızı toz biberi kavurup üzerine gezdirdim. Biraz da limonla enfes oluyor.Gerçekten çok hoş oldu. Denemenizi tavsiye ederim
Mercimek Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı