Mercimek Çorbası

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Mercimek Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
1 su bardağı sarı mercimek
1 küçük arpacık soğan
1 küçük havuç
1 kücük patates
1 yemek kaşığı un
Sıvı yağ
Tuz
Üzerine
Tereyağ
Kırmızı biber

Mercimek Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır

Öncelikle 2 kişi yaşıyorsanız bu ölçülerle 2 kişiyi tam doyuran bayılacağınız bir tanım.
Bir havucun ucunu çok az rendeledim patatesin de tıpkı formda çok az az kattım minik bi arpacık soğanı da rendeleyip mercimekle birlikte süzgeçte yıkadım.
Sonra küçük bir tencere de (göz kararı 2 bardak gibi) soğuk su ile 10-15 dk hepsi yumuşayıncaya kadar kaynattım.
Piştikten sonra el değecek biçimde soğumasını bekleyip metal süzgeçten elimizle ezdirerek geçirelim.
Bir sos tavasına sıvı yağ 3-4 yemek kaşığı ve 1 silmece kaşık un koyup kavurup geçirdiğim çorbaya karıştırarak kattım.
Bir tatlı kaşığı tuz ek ettim.
Ben tam süzme olmasını istediğim için plastik bi süzgeçten kasıkla bastırarak bir sefer daha geçirdim.
Sonrasında tencereyi tekrar ocağa alıp soğuyan çorbayı ısıtacak kadar 1-2 dk kaynattım.
Üzeri için; 1 tatlı kasığı tereyağı az sıvı yağ ve yarım çay kaşığı kırmızı toz biberi kavurup üzerine gezdirdim. Biraz da limonla enfes oluyor.Gerçekten çok hoş oldu. Denemenizi tavsiye ederim
Mercimek Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst