Mercimek Çorbası

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Mercimek Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
1 su bardağı mercimek
5 su bardağı su
1 adet soğan
1 adet patates
4 yemek kaşığı sıvıyağ
Tuz
Sosu için;
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı nane
1 yemek kaşığı kırmızı tatlı toz biber

Mercimek Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Mercimekler yıkayın, suyunu süzün, bir tencereye sıvıyağ dökün.
Başta soğanları (Güzelce kavurun) rengi dönene kadar akabinde patatesleri ekleyin ve devam kavurun.
2-3 dk kavurduktan sonra mercimekleri ekleyin ve devam kavurun 2-3 dk.
Son olarak suyunu ve tuzunu ekleyin ve mercimekler yumuşayana kadar pişirin. Ben düdüklü tencerede 2 dk pişirdim.
Yumuşamış mercimekleri rondodan geçirin.
Başka bir tavada sıvıyağ ile tereyağını eritin nane ve toz biberi 1 dk ısıtıp, çorbanın üzerine dökün. Afiyet olsun.
Eğer size kıvamı koyu gelirse üzerine biraz kaynamış su ek edin
Mercimek Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst