Mercimek Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
1 su bardağı mercimek
4 su bardağı su
1,5 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı acı biber salçası
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı pul biber (İsteğe bağlı)
Yarım çay kaşığı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay bardağı sıvı yağ ve zeytinyağı karışımı
Mercimek Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle kırmızı mercimeğimizi yıkayıp, süzüyoruz.
Tenceremize sıvı yağımızı alıyoruz üzerine 1 buçuk yemek kaşığı un koyuyoruz ve kavuruyoruz.
Kavrulan unumuza 1 tatlı kaşığı domates salçası, 1 tatlı kaşığı acı biber salçamızı ekliyoruz tekrar kavuruyoruz.
Kavrulan salçalı unumuza karabiber, pul biber ve toz kırmızı biberimizi ekleyip şöyle bir çeviriyoruz ve mercimeklerimizi ekliyoruz.
Onları da bir iki çevirdikten sonra, 4 su bardağı suyumuzu, 1 çay kaşığı tuzumuzu ekliyoruz ve çorbamızı pişmeye bırakıyoruz,.
Çorbamız pişip biraz yoğunlaşınca blendırdan geçiriyoruz ve biraz daha kaynatıyoruz.
Çorbamızın altını kapatıp, kapağını da kapatarak dinlenmeye bırakıyoruz.
Biraz dinlendikten sonra çorbamızı servis edebiliriz. Afiyet, bal, şifa olsun
Not: Koyu kıvam sevmeyenler biraz daha su ekleyebilirler.
Mercimek Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 su bardağı mercimek
4 su bardağı su
1,5 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı acı biber salçası
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı pul biber (İsteğe bağlı)
Yarım çay kaşığı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay bardağı sıvı yağ ve zeytinyağı karışımı
Mercimek Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle kırmızı mercimeğimizi yıkayıp, süzüyoruz.
Tenceremize sıvı yağımızı alıyoruz üzerine 1 buçuk yemek kaşığı un koyuyoruz ve kavuruyoruz.
Kavrulan unumuza 1 tatlı kaşığı domates salçası, 1 tatlı kaşığı acı biber salçamızı ekliyoruz tekrar kavuruyoruz.
Kavrulan salçalı unumuza karabiber, pul biber ve toz kırmızı biberimizi ekleyip şöyle bir çeviriyoruz ve mercimeklerimizi ekliyoruz.
Onları da bir iki çevirdikten sonra, 4 su bardağı suyumuzu, 1 çay kaşığı tuzumuzu ekliyoruz ve çorbamızı pişmeye bırakıyoruz,.
Çorbamız pişip biraz yoğunlaşınca blendırdan geçiriyoruz ve biraz daha kaynatıyoruz.
Çorbamızın altını kapatıp, kapağını da kapatarak dinlenmeye bırakıyoruz.
Biraz dinlendikten sonra çorbamızı servis edebiliriz. Afiyet, bal, şifa olsun
Not: Koyu kıvam sevmeyenler biraz daha su ekleyebilirler.
Mercimek Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı