AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Mercimek Çorbası Kavrulmuş Soğanlı

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Mercimek Çorbası Kavrulmuş Soğanlı Tanımı İçin Malzemeler
2 su bardağı kırmızı mercimek
2 orta uzunluk soğan
4 diş sarımsak
2 orta uzunluk patates
2 orta uzunluk havuç
2 yemek kaşığı un
Yarım çay bardağından biraz fazla zeytinyağı(ortalama 10-12 yemek kaşığı)
1 tatlı kaşığı tuz
10 su bardağı et suyu (yoksa sıcak su ekleyip, isteğinize nazaran bulyon atabilirsiniz)
Sosu için:
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tatlı isot yahut toz kırmızı biber (isot farklı bir lezzet katıyor)

Mercimek Çorbası Kavrulmuş Soğanlı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Soğan ve sarımsakları yemeklik doğrayalım.
Düdüklü tenceremize sıvı yağı alıp kestiğimiz materyalleri atıp biraz kavuralım.
Soğanlar kavrulurken patates ve havuçları ufak bir biçimde keselim.
Hafif kavrulan soğan, sarımsağın üzerine ekleyip biraz daha kavuralım.
Sebzelerimiz kavrulurken mercimeği yıkayalım.
Kavrulan sebzelerin üzerine unumuzu ekleyip 2 dakika kadar kavuralım.
Daha sonra üzerine mercimekleri ve kaynattığımız suyumuzu ekleyip düdüklümüzü kapatalım. Düdüklüden düdüklüye değişiklik gösterebilir, benim düdüklümde 10 dakikada pişti.
Pişen gereçleri blenderdan geçirelim. Biz koyu kıvamlı sevdiğimizden su ölçüsü kâfi geliyor. Lakin size koyu gelirse, tercihinize nazaran kaynar su ek edebilirsiniz.
Üzeri için ufak bir tava/tencerede tereyağını kızdıralım.
Biberimizi ekleyip ocağın altını kapatalım, yağın sıcaklığı ile biberlerin kavrulması kâfi olacaktır. (yanmaması önemli)
Tenceremize yağımızı ek edip 1-2 dakika karıştıralım. Servis kademesinde limon eklemeniz lezzetine lezzet katacaktır. Afiyet olsun.
Mercimek Çorbası Kavrulmuş Soğanlı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst