AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Mercimek corbasi biraz sulu olursa ne yapilir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
119.108
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Mercimek çorbası biraz sulu olursa ne yapılır?​

Çorbanızın içerisine rendelenmiş veya çok minik doğranmış patatesler ilave edebilirsiniz. Patatesler piştikçe çorbanıza kıvam verecek ve içerisindeki nişasta sayesinde daha yoğunlaşmasını sağlayacaktır. Sululuk miktarına bağlı olarak 1 büyük boy ya da 2 adet orta boy patates ilave etmeniz yeterli olacaktır.

Sulu çorbayı nasıl koyulaştırmak için?​

Sulu çorbayı nasıl koyulaştırmak için?
Çorba Sulu Oldu, Ne Yapmalıyım?
- Çorbanızın türüne göre çorbanızın içine uygun olacak bakliyatı ekleyebilirsiniz.
- Meyane yaparak çorbanıza kıvam verebilirsiniz.
- Çorbaya kıvam vermek için tereyağı ve unu tavada kavurun.
- Çorbanın altını açarak yüksek ateşte fazla suyu buharlaştırarak uçurabilirsiniz.

Ezo gelin çorbasına neler konur?​

Kullanılan malzemeler Mercimek, pirinç ve bulgur gibi bakliyatlar ile birlikte nane, tuz ve pul biber gibi baharatlar ezogelinin temel malzemelerindendir. Bunların yanında un, biber salçası ve tereyağı da ezogelin çorbasının olmazsa olmazlarındandır.

Çorbanın suyu nasıl ayarlanır?​

Çorbanın suyu nasıl ayarlanır?
Un çorbaya çok koyulduğu zaman kıvamı epey koyu olur. Bu kıvamı azaltmak için çorbanıza sıcak su ekleyebilirsiniz. Çorbanızın unu az geldiyse, unu ve tereyağını ayrı bir kapta kavurduktan sonra çorbanıza ilave edebilirsiniz.
Çorbaya kıvam nasıl verilir?​
Çorbalarınıza un veya nişasta ekleyerek kıvamını artırabilirsiniz. Ancak miktarını doğru ayarlamalısınız. Un çorbaya çok koyulduğu zaman kıvamı epey koyu olur. Bu kıvamı azaltmak için çorbanıza sıcak su ekleyebilirsiniz.

Çorbanın kıvamı nasıl olmalı?​

Çorbanın kıvamı nasıl olmalı?
Çorba kıvamı püf noktaları Kıvamı koyu olan çorbaya, yapımında kullanılan su, sıcak bir şekilde eklenmelidir. Eğer çorbanın unu az gelmiş ise ayrı bir kap içerisinde un ve tereyağını pişirerek çorbaya ilave edilebilmektedir. Un dışında nişasta ilave edilerek de çorbanın yoğunluğu rahatlık ile arttırılabilir.

Terbiyeli çorba sulu olursa ne yapılır?​

PATATES, PİRİNÇ YA DA ŞEHRİYE KULLANIN Bunun yanı sıra, patates, pirinç, şehriye, nohut gibi malzemeler de çorbaların kıvamını koyulaştırmak için çok etkilidir. Pirinci haşlayarak, patatesi haşlayarak ya da pişirerek kullanabilir hatta çorbanıza bayat ekmek ilave edebilirsiniz.

Nişasta ile çorba olur mu?​

Nişasta ile çorba olur mu?
Çorbanıza kıvam katacak bir diğer malzeme de nişastadır. Nişastayı suyla iyice incelttikten sonra karışımı çorbanıza yavaş yavaş eklemeniz ve bu sırada devamlı karıştırmanız gerekir.

Ezogelin çorbasına hangi baharatlar atılıyor?​

Soğanlar yumuşayınca 1 su bardağı mercimek, 1 yemek kaşığı bulgur ve 2 yemek kaşığı pirinci ekleyip iyice karıştırın. Tüm malzemeler yumuşayınca yarım limonun suyunu ve karabiber ile kimyon, tuz, kuru nane, toz kırmızı biber, pul biber, kimyondan oluşan baharatları ekleyin.

Ezogelin çorbasına hangi bulgur katılır?​

Ezogelin çorbasına hangi bulgur katılır?
Ezogelin Çorbası Tarifi
- 1 su bardağı kırmızı mercimek.
- 2 yemek kaşığı pirinç
- 4 yemek kaşığı ince köftelik bulgur.
- 2 yemek kaşığı tel şehriye (arpa şehriye de kullanabilirsiniz)
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet kuru soğan.
- ½ yemek kaşığı domates salçası
Soğuk su ile çorba yapılır mı?​
1 paket çorba hazırlamak için 1 litre soğuk su içerisine ‘5 su bardağı su’ paketteki malzeme ilave edilir. Ardından tencere kaynayıncaya kadar karıştırılır ki, malzeme tencerenin tabanına oturup yanmasın diye.

Mercimek çorbası soğuk suyla yapılır mı?​

Mercimek çorbası soğuk suyla yapılır mı?
Tencereye 3 çorba kaşığı unu ilave edin. 2-3 dakika unu kavurun. 2 bardak soğuk suyu üzerine ilave edin. Suyu eklerken, tüm malzemeyi çırpma teli ile karıştırmaya devam edin.

Çorbalara kıvam nasıl kazandırılır?​

 
Mercimek çorbasının biraz sulu olması durumunda çorbanıza rendelenmiş veya doğranmış patates ilave ederek kıvamını artırabilirsiniz. Patates çorbanın pişmesiyle içerisindeki nişasta sayesinde daha yoğunlaşacaktır. Sulu bir çorbayı koyulaştırmak için ise farklı yöntemler deneyebilirsiniz:

1. Çorbanın türüne göre uygun bakliyatları ekleyebilirsiniz.
2. Meyane yaparak çorbaya kıvam verebilirsiniz.
3. Tereyağı ve unu tavada kavurarak çorbaya ekleyebilirsiniz.
4. Çorbanın altını açarak yüksek ateşte fazla suyu buharlaştırarak kıvamını artırabilirsiniz.

Ezo gelin çorbasına ise genellikle mercimek, pirinç, bulgur gibi bakliyatlar; nane, tuz, pul biber gibi baharatlar; un, biber salçası, tereyağı gibi malzemeler eklenir.

Çorbanın suyunu ayarlamak istediğinizde, eğer çorba çok koyu ise sıcak su ekleyerek inceltebilirsiniz. Unun az geldiği durumlarda ise un ve tereyağını ayrı bir kapta kavurduktan sonra çorbaya ilave edebilirsiniz.

Çorbalara kıvam kazandırmak için un veya nişasta kullanabilirsiniz. Ancak un miktarını doğru ayarlamak önemlidir. Unun fazla kullanılması durumunda çorba çok koyu olabilir. Bu durumda sıcak su ekleyerek kıvamını ayarlayabilirsiniz.

Nişasta da çorbaya kıvam katacak bir malzemedir. Nişastayı suyla incelttikten sonra çorbaya yavaş yavaş ekleyerek karıştırmanız gerekmektedir. Ezogelin çorbasına eklenen baharatlar arasında kırmızı biber, pul biber, kimyon, karabiber, tuz gibi baharatlar bulunmaktadır.

Ezogelin çorbasına katılan bulgur genellikle ince köftelik bulgurdur. Tarifte kullanılan diğer malzemeler ise kırmızı mercimek, pirinç, tel şehriye, zeytinyağı, kuru soğan ve domates salçasıdır.

Çorba genellikle kaynar suya malzemeler eklenerek yapılır. Bu sebeple çorbalar genellikle sıcak su ile hazırlanır. Ancak bazı çorba paketlerinde soğuk su kullanımı belirtilmiş olabilir. Bu durumda paket talimatlarına uyarak hazırlık yapabilirsiniz.

Mercimek çorbasının soğuk suyla yapılması pek yaygın bir uygulama değildir. Genellikle çorba yapımında sıcak su kullanılır çünkü kaynar suyun içindeki malzemelerin pişmesi ve aromaların çıkması daha hızlı olur. Ancak çorbayı soğuk suyla yapmak isterseniz unu ve suyu karıştırarak çırpma teliyle karıştırmanız gerekecektir.
 
Geri
Üst