AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Mentorluk nedir makale?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Mentörlük nedir makale?​

Mentor ve mentee birbirini korumalıdır.
Mentor ile neler yapılabilir?
Mentor’lar; mentee’lerin okulda başarılı olmalarına, kişisel gelişim sağlamalarına, iş hayatına hazırlanmalarına yardımcı olabilir. Tipik olarak mentor; rehberlik sağlar, okul hayatından iş hayatına geçişi kolaylaştırır, rol modeli olarak hizmet eder, farklı konularla ilgili danışmanlık yapar.
Iyi bir mentor nasıl olmalı?
Sizi başarıya taşıyacak mentorun bu özelliklere sahip olması gerekir:
- Mentor tecrübeli ve kendini kanıtlamıştır.
- Mentor önyargısız fikirler ve yeni bakış açıları getirir.
- Mentor motivasyon ve üretkenlik kaynağıdır.
- Mentor kendi başınıza ulaşmanızın zor olduğu kişileri ulaşılabilir kılar.
- Mentor sadık bir müttefiktir.

Mentörlük nedir nasıl yapılır?​

Mentörlük, belirli bir deneyim, bilgi birikimi, beceri veya uzmanlığa sahip bir kişinin, bir başkasının kişisel ya da mesleki anlamda gelişimini ele alınan konularla bağlantılı tavsiyeler vererek, yol göstererek ve bilgilendirerek katkıda bulunması, diğer deyişle akıl hocalığı yapmasıdır.
Mentörlük nedir insan kaynakları?
Bu nedenle mentör; bir kurum içinde yer alan ve o kurum içinde farklı görevlerde çalışıp tecrübe kazanmış olan, astlarına şirket politikası, kurum gereklilikleri, çalışma stratejileri ve kariyerini yönlendirme konularında tavsiyelerde bulunan yol gösterici kimse olarak tanımlanabilir.
Mentörlük sistemi ne demek?
Mentorluk, daha deneyimli veya daha bilgili bir kişinin daha az deneyimli veya daha az bilgili bir kişiye rehberlik etmesine yardımcı olduğu bir ilişkidir. Mentor vaftiz babası veya vaftiz annesi olarak adlandırılabilir.

Mentorluk etkisi nedir?​

Mentorluk, daha deneyimli veya daha bilgili bir kişinin daha az deneyimli veya daha az bilgili bir kişiye rehberlik etmesine yardımcı olduğu bir ilişkidir. “Mentorluk” her zaman iletişimi içeren ve ilişkiye dayalı bir süreçtir, ancak kesin tanımı şu anda kullanımda olan 50’den fazla tanımıyla belirsizdir.
Neden mentorluk yapilir?
Mentorluk sisteminin nitelikli insan gücünü yetiştirmek, kariyer gelişimini desteklemek, kurum kültürüne adaptasyonu kolaylaştırmak, kişinin potansiyelini artırmak, girişimcinin işinde yeni yollar göstermek, kişisel gelişimine destek olmak gibi çeşitli amaçları var, ama asıl amaç kişinin(menti) yetkinliklerinin …
Mentörlük etkisi nedir?

Mentörlük nasıl yazılır?​

Türk Dil Kurumu’na göre mentor kelimesinin karşılığı “yönder”. Ancak dilimizde mentor, mentör olarak da kullanılabiliyor.
Mentorluk mu mentorluk mu?
Kimler mentor olabilir?
Bilgi, deneyim ve tecrübe sahibi olduğu konuda kişi kurum ve kuruluşlara kılavuzluk yani danışmalık yapan kişilere Mentor diyoruz. Yol gösterici pozisyonunda olan mentor bir karar verici değildir. Mentor’un verdiği tavsiyeleri uygulayıp uygulamamak tamamen danışmanlık alan kişi yada kurumun vereceği bir karardır.
 
Geri
Üst