- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.105
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
Meningokok B aşısı nedir?
Meningokok B aşısı serogrup B’nin neden olduğu meningokok hastalığına karşı korunmaya yardımcı olabilir. A, C, W ve Y serogruplarına karşı korunmaya yardımcı olabilecek farklı bir meningokok aşısı mevcuttur.Meningokok C aşısı nedir?
Meningokok aşısı, Neisseria meningitidis’in sebep olduğu enfeksiyonu önlemek için kullanılan aşılardan herhangi birini ifade etmektedir.
Meningokok aşısı kaç yaşında yapılır?
Menactra: 9-23 aylık çocuklara en az 3 ay arayla iki doz, 2 yaşından 11 yaşına kadar olan çocuklara ise tek bir doz şeklinde uygulanır. Nimenrix: 12 aylıktan itibaren çocuklara, ergen ve yetişkinlere tek bir doz şeklinde uygulanır. Her iki aşıda kas içine enjeksiyon şeklinde uygulanmalıdır.Meningokok aşısı ne işe yarar?
Menenjit Aşısı İle İlgili Merak Edilenler Çocuklara uygulanan karma aşılar özellikle mikrobik menenjite karşı bir koruma sağlar. Her menenjit türüne göre bir aşı türü bulunmaktadır. Meningokok menenjit oldukça serttir. Bu tür menenjit oldukça ağır seyreder ve ölüm riski de yüksektir.
Meningokok hastalığına yol açan tüm serogruplara karşı koruyucu tek bir aşı bulunmamaktadır. Ülkemizde bu serogruplara karşı koruma sağlayan 2 grup (ACYW ve B aşıları) meningokok aşısı ruhsatlıdır.
Özel menenjit aşısı ne zaman yapılır?
Türkiye’de ve diğer pek çok ülkede gelişmiş aşı programlarında bu aşı, 9. aydan itibaren 1 ya da 2 doz şeklinde uygulanır.
Nimenrix ve Bexsero ne zaman yapılır?
*Bexsero: Bebeğin 2-4-6. aylarında 3 doz ve 12-23. aylarında 4. doz. Geç süt çocukluğu döneminde 7-12. Aylar arası 2 doz ve 12-23. ay arası 3.doz, aşılar arasında en az 2 ay olması gerekir.Meningokok aşısı bebeklere ne zaman verilir?
Meningokok gibi önemli hastalık ile birlikte pek çok hastalığın önüne geçilebilmesi için menenjit aşısı uygulanmaktadır. Genellikle 2 yaş altı bebeklere uygulanan menenjit aşısı 9 ile 23 aylık dönemi arasında 3 ay ara ile iki doz uygulanmaktadır.