Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Meniere hastaligi ne tetikler?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.238
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Meniere hastalığı ne tetikler?​

Meniere hastalığının nedeni bilinmemektedir. Meniere hastalığının semptomları, iç kulakta anormal miktarda sıvı (endolenf) sonucu olarak görünmektedir, ancak bunun nedeninin ne olduğu net değildir. Hastalığa neden olabilecek diğer etkenler arasında otoimmün hastalık, alerji ve genetik sayılabilir.

Meniere hastalığı ne iyi gelir?​

Meniere kriz dönemi çok dramatik olduğu için genellikle hastanın yatırılarak tedavi edilmesi daha etkili olabilir. Denge sistemindeki alevi en iyi söndüren diazepam grubu ilaçlardır. Beraberinde idrar sökücüler, su atıcı serumlar, kortizon ve damar kan akımını artırdığına inanılan bazı ilaçlar verilebilir.
Meniere ve vertigo arasındaki fark nedir?
Vertigo kişinin çevresinin ve çevresindeki nesnelerin dönmesi ile karakterize bir yanlış algılama problemidir. Meniere hastalığında iç kulakta biriken aşırı sıvı nedeniyle genellikle birkaç saat devam eden ani vertigo atakları ortaya çıkabilir.

Meniere hastalığı nedir belirtileri nelerdir?​

Meniere, iç kulakta aşırı basınç nedeniyle ortaya çıkan bir hastalıktır. Hastalık, iç kulakta bulunan denge organının etkilenmesi sonucu ortaya çıkar. Meniere hastalığında görülen üç ana belirti; beklenmedik ani vertigo atakları, kulak çınlaması ve işitmede azalmadır.

Meniere atakları ne kadar sürer?​

Meniere hastalığında ataklar aniden ve beklenmedik bir anda ortaya çıkar. Bu ataklar sıklıkla 10 ila 20 dakika kadar sürmektedir. Fakat bazen saatler ya da günlerce devam edebilir. Beklenmedik ataklar nedeniyle hastalarda depresyon ve anksiyete belirtileri ortaya çıkabilir.
Vertigo ve Meniere hastalığı nedir?
Meniere hastalığı baş dönmesi atakları, dalgalı işitme kaybı, kulakta çınlama ve dolgunluk hissiyle ortaya çıkan bir iç kulak hastalığıdır. **Genellikle görüldüğü dönem 40-60 yaşlar arasıdır. Hastalığın görülme sıklığı çeşitli çalışmalara göre 100.000’de 10-150 arasında değişmektedir.
 
Geri
Üst