Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Meniere hastaligi nasil bir hastalik?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
49.168
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Meniere hastalığı nasıl bir hastalık?​

Meniere, iç kulakta aşırı basınç nedeniyle ortaya çıkan bir hastalıktır. Hastalık, iç kulakta bulunan denge organının etkilenmesi sonucu ortaya çıkar. Meniere hastalığında görülen üç ana belirti; beklenmedik ani vertigo atakları, kulak çınlaması ve işitmede azalmadır.

Meniere hastalığı ne yememeli?​

Meniere hastalığı ne yememeli?
Şalgam,kırmızı turp,incir,pancar,çilek,tereyağ,balkabağı,yerfıstığı v.b gıdalar haftada ikiden fazla tüketilmemelidir. Tuz yerine KCL kullanılabilir. Eğer hastalar diyabetikse veya kolesterolleri yüksek düzeyde ise,hastaya kilo kaybı ve egzersiz de önerilmelidir. Hastanın psikolojik durumu da menier de çok önemlidir.

Meniere atağı ne kadar sürer?​

Meniere atağı ne kadar sürer?
MENİERE HASTALIĞI NEDİR Bu baş dönmesi yaklaşık 20-30 dakika kadar şiddetli devam eder. Bu sırada genellikle baş dönmesinin etkisi ile mide bulantısı ve kusma hastalığa eşlik eder. Hastalar bu sırada kulaklarında bir basınç ve çınlama hissedebilirler. Yaklaşık yarım saat sonra hastaların baş dönmesi geçer.

Meniere mi vertigo mu?​

Vertigo kişinin çevresinin ve çevresindeki nesnelerin dönmesi ile karakterize bir yanlış algılama problemidir. Meniere hastalığında iç kulakta biriken aşırı sıvı nedeniyle genellikle birkaç saat devam eden ani vertigo atakları ortaya çıkabilir.

Meniere hastalığına hangi bitki iyi gelir?​

Meniere hastalığına hangi bitki iyi gelir?
Ginkgo biloba veya ginkgo takviyesi Meniere hastalığı belirtileriniiyileştirir. Ginkgo yaşayan en eski ağaç türlerindendir ve faydaları çok kezincelenmiştir. Ginkgo kulak çınlaması, baş dönmesi ve duyma kaybı gibi Menierehastalığıyla ilişkili belirtileri azaltır.

Meniere atakları ne sıklıkla olur?​

Meniere atakları ne sıklıkla olur?
Meniere hastalığı baş dönmesi atakları, dalgalı işitme kaybı, kulakta çınlama ve dolgunluk hissiyle ortaya çıkan bir iç kulak hastalığıdır. **Genellikle görüldüğü dönem 40-60 yaşlar arasıdır. Hastalığın görülme sıklığı çeşitli çalışmalara göre 100.000’de 10-150 arasında değişmektedir.
 
Meniere hastalığı, iç kulağın aşırı basınç altında olması sonucu ortaya çıkan bir hastalıktır. Bu durum iç kulağın denge organını etkileyerek beklenmedik ani vertigo atakları, kulak çınlaması ve işitmede azalmaya sebep olur. Meniere hastalığında belirtiler genellikle üç ana grubu içerir: baş dönmesi (vertigo), kulak çınlaması ve işitme kaybı.

Meniere hastalığına sahip kişilerin beslenmelerinde dikkat etmeleri gereken bazı gıdalar bulunmaktadır. Örneğin, şalgam, kırmızı turp, incir, pancar, çilek, tereyağ, balkabağı, yer fıstığı gibi gıdaların haftada iki kezden fazla tüketilmemesi önerilmektedir. Ayrıca, tuz yerine potasyum klorür (KCL) kullanılabilir. Diyabet veya yüksek kolesterole sahip olan hastalar için ise kilo kaybı ve egzersiz önerilebilir. Hastanın psikolojik durumu da Meniere hastalığında önemli bir faktördür.

Meniere atağı genellikle baş dönmesi ve mide bulantısı ile beraber 20-30 dakika kadar sürebilir. Bu süreçte hastalar, kulaklarında basınç ve çınlama hissedebilirler. Yaklaşık yarım saat sonra ise baş dönmesi genellikle azalır.

Vertigo, kişinin çevresinin ve nesnelerin dönmesiyle karakterize bir algı bozukluğudur. Meniere hastalığında ise iç kulakta biriken aşırı sıvı nedeniyle genellikle birkaç saat süren ani vertigo atakları gözlemlenebilir.

Meniere hastalığı için etkili olabilecek bitkiler arasında Ginkgo biloba bulunmaktadır. Ginkgo, Meniere hastalığının belirtilerini iyileştirme potansiyeline sahiptir. Meniere hastalığı belirtileri arasında kulak çınlaması, baş dönmesi ve işitme kaybını azaltmaya yardımcı olabilir.

Meniere hastalığı atakları genellikle 40-60 yaşları arasında görülür. Hastalığın görülme sıklığı, çeşitli çalışmalara göre 100.000'de 10 ila 150 arasında değişmektedir. Hastalığın seyri kişiden kişiye farklılık gösterebilir, ancak tedavi ve beslenme düzeni ile belirtilerin kontrol altına alınması mümkün olabilir.
 
Geri
Üst