- Konu Yazar
- #1
Meniere hastalığı nasıl bir hastalık?
Meniere, iç kulakta aşırı basınç nedeniyle ortaya çıkan bir hastalıktır. Hastalık, iç kulakta bulunan denge organının etkilenmesi sonucu ortaya çıkar. Meniere hastalığında görülen üç ana belirti; beklenmedik ani vertigo atakları, kulak çınlaması ve işitmede azalmadır.Meniere hastalığı ne yememeli?
Meniere hastalığı ne yememeli?Şalgam,kırmızı turp,incir,pancar,çilek,tereyağ,balkabağı,yerfıstığı v.b gıdalar haftada ikiden fazla tüketilmemelidir. Tuz yerine KCL kullanılabilir. Eğer hastalar diyabetikse veya kolesterolleri yüksek düzeyde ise,hastaya kilo kaybı ve egzersiz de önerilmelidir. Hastanın psikolojik durumu da menier de çok önemlidir.
Meniere atağı ne kadar sürer?
Meniere atağı ne kadar sürer?MENİERE HASTALIĞI NEDİR Bu baş dönmesi yaklaşık 20-30 dakika kadar şiddetli devam eder. Bu sırada genellikle baş dönmesinin etkisi ile mide bulantısı ve kusma hastalığa eşlik eder. Hastalar bu sırada kulaklarında bir basınç ve çınlama hissedebilirler. Yaklaşık yarım saat sonra hastaların baş dönmesi geçer.
Meniere mi vertigo mu?
Vertigo kişinin çevresinin ve çevresindeki nesnelerin dönmesi ile karakterize bir yanlış algılama problemidir. Meniere hastalığında iç kulakta biriken aşırı sıvı nedeniyle genellikle birkaç saat devam eden ani vertigo atakları ortaya çıkabilir.Meniere hastalığına hangi bitki iyi gelir?
Meniere hastalığına hangi bitki iyi gelir?Ginkgo biloba veya ginkgo takviyesi Meniere hastalığı belirtileriniiyileştirir. Ginkgo yaşayan en eski ağaç türlerindendir ve faydaları çok kezincelenmiştir. Ginkgo kulak çınlaması, baş dönmesi ve duyma kaybı gibi Menierehastalığıyla ilişkili belirtileri azaltır.
Meniere atakları ne sıklıkla olur?
Meniere atakları ne sıklıkla olur?Meniere hastalığı baş dönmesi atakları, dalgalı işitme kaybı, kulakta çınlama ve dolgunluk hissiyle ortaya çıkan bir iç kulak hastalığıdır. **Genellikle görüldüğü dönem 40-60 yaşlar arasıdır. Hastalığın görülme sıklığı çeşitli çalışmalara göre 100.000’de 10-150 arasında değişmektedir.