- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 128.217
- Çözümler
- 15
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Meniden kan gelmesi ne kadar sürer?
Meniden kan gelmesi ne kadar sürer? Kan gelmesine yol açacak sebebe bağlı olarak bu süre değişmektedir. Enfeksiyonlara bağlı olan kanlı boşalma durumları tedavi ile yaklaşık 8-12 hafta içerisinde düzelebilirken, antikoagulan kullanan hastalarda ilaç kesilmesini takiben bir kaç gün içerisinde menideki kan geçebilir.İdrar tahlilinde kan pozitif ne demek?
İdrarda kan hücresi görülmesi birçok hastalığın belirtisi olabilir. En sık, idrar yolu enfeksiyonları, üriner sistem taş hastalıkları gibi selim huylu hastalıklarla görülmekle beraber gözle görülen veya tekrar eden mikroskopik kanamaların mutlaka ileri tetkiklerle araştırılması gerekmektedir.İdrarda kanama ve pıhtı neden olur?
İdrarda ağrısız kanama ve pıhtı, mesane kanserinin en sık karşılaşılan belirtisi olurken, erken teşhis edilen ve derecesi düşük tümörlerde hastalar kendi mesaneleriyle yaşayabiliyor. Ancak ileri olan vakalarda mesanenin alınması gerekiyor.
Meniden kan gelmesi tehlikeli midir?
Meniden kan gelmesi (hematospermi) korkutucu olabilir, ancak bu nadir görülen durumun nedeni genellikle iyi huyludur. Genellikle, menideki kan kendi kendine kaybolur.
Kanlı meni ne anlama gelir?
Meniden kan olmasına “hematospermi” denir. Yaralanmalar, enfeksiyonlar, prostat sorunları ve diğer birçok faktör ve durum, menide kanın görünmesine neden olabilir. Endişe verici olsa da, menideki kan genellikle yaşamı tehdit etmez ve mutlaka bir şeylerin ciddi şekilde yanlış olduğu anlamına gelmez.Sondadan kan gelmesi normal mi?
İdrar sondasının tıkanması, yıkanması ya da değişimi gerekebilir. İdrar kanalında kanama olabilir, ancak bu genellikle kendiliğinden durur. Enfeksiyon riski olabilir. İdrar sondası idrar kesesine gitmeden balon şişirilirse, bu idrar kanalında kanamaya, hasara yol açabilir.Böbrek yetmezliğinde idrardan kan gelir mi?
İdrarda kan hücrelerinin yanı sıra idrar yolları iltihabını işaret eden lökositleri (akyuvarlar) veya böbrek hastalığının göstergesi olan silendirler (böbreğin süzme kanallarının şeklini almış hücreler) incelenir. İdrarda aşırı miktarda protein bulunması da böbrek işlevinin bozulduğunu gösterebilir.