Mengen Çorbası Bolu Ustasından Nefis Bir Lezzet

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Mengen Çorbası Bolu Ustasından Nefis Bir Lezzet Tanımı İçin Malzemeler
4 yemek kaşığı bulgur
2 yemek kaşığı tereyağı
1 adet soğan
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
2 su bardağı soğuk su
4 su bardağı et suyu yahut 2 adet et bulyon
Tuz
Nane
Pulbiber

Mengen Çorbası Bolu Ustasından Nefis Bir Lezzet Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Pilavlık bulguru yıkayıp uygun bir tencereye alın.
Üzerini geçecek kadar su koyup pişirmeye bırakın pisince ocağı kapatın.
Diğer tarafta çorbayı pişireceğiniz tencereye tereyağını alıp eritin.
İnce ince doğranmış soğanı ek edip kavurun.
Peşinden unu ek edip biraz daha kavuruyoruz.
Salçaları baharatları ek edip karıştırın.
2 bardak kadar soğuk su ek edip süratlice karıştırın.
Et suyunu ve pişirdiğimiz bulguru da ekleyip karıştırın gerekirse sıcak su ile kıvamını açın.
Son olarak tuzunu ek edip ocaktan alın servis tabağına alın.
Üzerine nane serpip afiyetle yiyin harika bir yöresel çorba.
Mengen Çorbası Bolu Ustasından Nefis Bir Lezzet Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst