- Konu Yazar
- #1
Menenjit aşısı kaçıncı aylarda yapılır?
Meningokok gibi önemli hastalık ile birlikte pek çok hastalığın önüne geçilebilmesi için menenjit aşısı uygulanmaktadır. Genellikle 2 yaş altı bebeklere uygulanan menenjit aşısı 9 ile 23 aylık dönemi arasında 3 ay ara ile iki doz uygulanmaktadır.Bebeklerde Meningokok aşısı ne zaman yapılır?
İlk konjuge meningokok aşısının 9 ay 2 yaş arası çocuklara 3 ay arayla 2 doz, 2 yaş üstü çocuklara ise tek doz olarak uygulanması önerilir. İkinci aşının ise 1 yaş sonrası tek doz ile aynı 4 serotip için koruma sağladığı gösterilmiştir.Nimenrix: Men A, C, W135, Y alt tiplerini içerir. 6-12 haftalık bebeklerde aşılama, 2 ay ara ile 2 enjeksiyon şeklinde uygulanır. 12 aylıkken ise pekiştirme (rapel) doz yapılır. 1 yaşından büyük çocuklarda, ergenlerde ve yetişkinlerde aşılanma tek dozdur.
Eczanede menenjit aşısı ne kadar?
Eczanede menenjit aşısı ne kadar?Özellikle ülkemizde 2 yaş altı çocukları etkilereyn bir hastalık olduğu için bebekken bu aşı yapılmaktadır. Yetişkinlere de bazı durumlarda bu aşı yapılır. 2020 yılında menenjit aşısı fiyatı 280 TL’dir.
Menenjit aşısını özel sigorta karşılar mı?
Menenjit aşısını özel sigorta karşılar mı?Rota veya Menenjit gibi öneri aşıları ise; Aşı takviminde yer almamasına rağmen doktor tarafından yapılması önerilen koruyucu aşılardır. Bu nedenle SGK ve dolayısı ile Tamamlayıcı Sağlık Sigortası karşılamamaktadır.
Menenjit aşısını sağlık ocağı yapıyor mu?
Menenjit aşısını sağlık ocağında ücretsiz olarak yaptırmak mümkün değildir. Özel aşılar arasında yer alan menenjit aşısı, genellikle hastanelerde uygulanan bir aşıdır.Menenjit aşısı 2 yaşından sonra yapılır mı?
Menactra: 9-23 aylık çocuklara en az 3 ay arayla iki doz, 2 yaşından 11 yaşına kadar olan çocuklara ise tek bir doz şeklinde uygulanır. Nimenrix: 12 aylıktan itibaren çocuklara, ergen ve yetişkinlere tek bir doz şeklinde uygulanır. Her iki aşıda kas içine enjeksiyon şeklinde uygulanmalıdır.Meningokok Aşısı Kimlere Yapılır? Meningokok aşısı, özellikle hastalık etkeniyle karşılaşma açısından risk grubunda bulunan kişilere yapılmalıdır. Bu bağlamda, aşağıdaki kişilere meningokok aşısı sıklıkla uygulanmaktadır: Askeri kışla, yurt, kreş gibi ortak yaşama alanlarında yaşayan kişiler.