AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Menekse yapraklari neden buyumez?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
131.986
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Menekşe yaprakları neden büyümez?​

Menekşelerin bulunduğu ortam için en iyi sıcaklık değerleri 21 derecedir ve aşırı soğuk olmadığı sürece çok güzel bir biçimde büyüyeceklerdir. Afrika menekşenizin sulamasını soğuk su ile yapıyorsanız, buda yaprakların kuruması kıvrılması gibi sorunlara yol açacaktır.

Menekşe nasıl üreme yapar?​

Menekşe nasıl üreme yapar?
Birinci Menekşe Çoğaltma Yöntemi Bir şişeyi oda sıcaklığındaki suyla doldurun. Burada dikkat edilmesi gereken menekşe yapraklarının suyun içinde kalmamasıdır. Şişeye yerleştirdiğiniz yapraklarınızı doğrudan güneş almayan ışıklı ve sıcak bir yere alın. 2-4 hafta sonra menekşe köklerinin oluş göreceksiniz.

Menekşe çiçek açması için ne yapmalı?​

Menekşeler yerini sevdiğinde ve sulaması yeterli olduğunda mevsimi geldiğinde kendiliğinden çiçek açan bitkilerdir. Gün kısaldıkça çiçeklenme durumları azalır, günler uzadıkça ise çiçeklenmesi artar. Menekşe bu nedenle bahar aylarında çiçek açmaya başlar.

Afrika menekşesi bakımı nasıl yapılır?​

Afrika menekşesi bakımı nasıl yapılır?
Afrika menekşesi aydınlık sever ama direkt güneş ışığında yaprakları yanabilir. Perde arkasından süzülen ışık daha uygundur. Cam önüne perdenin arkasına yerleştirebilirsiniz. Evin ortasında yer alırsa da yeterli güneş alamayacağı için büyüyemez.

Menekşe hangi toprağı sever?​

Çünkü menekşe toprağı hafif olmalı, nem tutmalı, köklere bol oksijen sağlamalıdır. Nemli ve yoğunluğu düşük topraklarda yaşamayı seven bu bitki için torflu toprak hazırlamalısınız.

Menekşe bahçeye dikilir mi?​

Menekşe bahçeye dikilir mi?
Hercai menekşe ve diğer yıllık veya iki yıllık bitkilerin ekilmesi, bahçede renkli bir çiçek aranjmanı oluşturmanıza olanak sağlar. Böyle bir tasarımın uygulanması için bütün yaz çiçek açan türler uygundur.

Menekşe hangi ayda çiçek açar?​

Eylülde çiçek açan hercai menekşeleri Haziran’a kadar dayanabilir. Hercai menekşesinin çiçekleri solduktan sonra koparılırsa yeniden çiçek açabilir. Çiçekler ise 10 santime kadar büyüyebilir.

Menekşe çiçeği nasıl canlandırılır?​

Menekşe çiçeği nasıl canlandırılır?
– Bitki stresli ve karanlık ortamlardan uzak tutulmalıdır. – Mutlaka aydınlık bir bölgede yer almalıdır. – Nemli ortamlardan uzak tutulmalıdır. Bu şekilde genel olarak solan bir menekşe canlandırılabilir.

Menekşe çiçeği kışın çiçek açar mı?​

İşte size kış aylarında, Şubat’tan Temmuz ayına kadar açacak bir çiçek; menekşe! İster eve, ister bahçeye…

Kalanşo çiçeğinin yaprakları neden yumuşar?​

Kalanşo çiçeğinin yaprakları neden yumuşar?
Kalanşo çiçeğinin yapraklarının yumuşamasına sebep olan iki şey vardır. Fazla sulama ve düşük ısı. Düşük sıcaklıklara hasassiyet gösteren bu bitkinin yaprakları soğuk havalarda yumuşayabilir. Ayrıca fazla sulama da yapraklarda aşırı su birikmesine ve yumuşamaya neden olur.

Afrika menekşesi nasıl canlandırılır?​

 
Menekşe yaprakları neden büyümez konusunda, menekşelerin en ideal sıcaklık değerinin 21 derece olduğu belirtilmiş. Aşırı soğuk olmadığı sürece güzel bir şekilde büyüyecekleridir. Ayrıca Afrika menekşesinin sulamasının soğuk su ile yapılması durumunda yaprakların kuruması ve kıvrılması gibi sorunlara yol açabileceğine değinilmiş. Bu nedenle menekşelerin sağlıklı büyümesi için uygun sıcaklık ve sulama koşullarının sağlanması önemlidir.

Menekşelerin üreme metoduyla ilgili olarak, bir menekşeyi çoğaltmanın bir yolu belirtilmiş. Bu yöntemde, bir şişeyi oda sıcaklığındaki suyla doldurup menekşe yapraklarını suyun içinde değil ama suya yakın bir şekilde yerleştirmek gerektiği ifade edilmiş. Yapraklar 2-4 haçta sonra köklenmeye başlayacakları belirtilmiş.

Menekşelerin çiçek açması için ne yapılması gerektiği hakkında bir bilgi verilmemiş, ancak genel olarak menekşelerin sevdikleri ortamı yeterince sağlandığında ve uygun koşullar oluşturulduğunda çiçek açtığı ifade edilmiş. Menekşelerin çiçeklenme durumunun gün uzunluğuna ve mevsimine bağlı olduğu belirtilmiş.

Afrika menekşesi bakımı konusunda, bitkinin ışığı sevdiği ancak doğrudan güneş ışığında yapraklarının yanabileceği ifade edilmiş. Bu nedenle menekşenin doğrudan güneş ışığı almayan, süzülen ışığın geldiği yerlerde tutulması tavsiye edilmiş. Ayrıca menekşenin nemli ve hafif toprakları sevdiği, bu nedenle torflu toprak kullanılması gerektiği belirtilmiş.

Bahçeye menekşe dikilip dikilmeyeceği konusunda hercai menekşe ve diğer yıllık veya iki yıllık bitkilerin ekiminin renkli bir çiçek aranjmanı oluşturabileceği belirtilmiş. Bu tür bitkilerin bütün yaz çiçek açtığı ve bahçeye renk kattığı ifade edilmiş.

Menekşelerin hangi ayda çiçek açtığı konusunda bilgi verilmiş. Hercai menekşelerin Eylül'e kadar dayanabildiği ve Haziran ayına kadar çiçek açabileceği ifade edilmiş. Çiçeklerin ise 10 santime kadar büyüyebileceği belirtilmiş.

Menekşe çiçeğinin canlandırılması konusunda, bitkinin stresli ve karanlık ortamlardan uzak tutulması, aydınlık bir yerde bulundurulması ve nemli ortamlardan uzak tutulması gerektiği belirtilmiş. Bu şekilde solan menekşenin genel olarak canlandırılabileceği vurgulanmış.

Kalanşo çiçeğinin yapraklarının neden yumuşadığına dair bilgiler verilmiş. Bu durumun fazla sulama ve düşük sıcaklıklara bağlı olabileceği aktarılmış. Bitkinin yapraklarının aşırı su birikmesi sonucu yumuşayabileceği ve düşük sıcaklıklara hassasiyet gösterebileceği belirtilmiş.

Afrika menekşesinin canlandırılması ile ilgili olarak verilen bilgi ise bulunmamaktadır. Menekşelerin canlandırılması genel olarak uygun ışık, nem ve sulama koşullarının sağlanmasıyla mümkün olabilmektedir.
 
Geri
Üst