AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Menekse tohum olusturur mu?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
135.450
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Menekşe tohum oluşturur mu?​

Doğal ya da yapay olarak döllenmenin oluşması sonrasında çiçek yaprakları solarken tohum keseleri oluşumu başlamaktadır. Tohum kesesinin irileşmesinden sonra kesenin içinden menekşe tohumları elde edilebilmektedir.

Menekşe tohumu kaç günde çimlenir?​

Menekşe tohumu kaç günde çimlenir?
Hercai menekşesi tohumu alınarak ve çimlendirilerek de yetiştirilebilir. Tohumları 20-25 günde çimlenir. Ardından yavaş yavaş çiçeklenmeye başlar. Hercai menekşesini ilkbahar ve yaz aylarında dikebilirsiniz. 1 cm derinliğe tohumları atıp üzerini kapattıktan sonra toprağa hafifçe bastırmak gerekir.

Menekşe tohumu ne işe yarar?​

Menekşe tohumu ne işe yarar?
İdrar yolları enfeksiyonlarında iyileştirici etkisi vardır. Egzama, akne ve öteki cilt sorunlarında iyileştirici etkisi görülür. Baş ağrısı, sinirlilik hali ve uykusuzluğa karşı olumlu etkileri vardır. Göğsü yumuşatır, balgamı söktürür.

Menekşe mevsimi ne zaman?​

Çok bol çiçek açar, tüm bahar ve yaz döneminde çiçek açtığı görülebilir.

Menekşe çiçeği nasıl çoğaltılır?​

Menekşe çiçeği nasıl çoğaltılır?
Bir şişeyi oda sıcaklığındaki suyla doldurun. Burada dikkat edilmesi gereken menekşe yapraklarının suyun içinde kalmamasıdır. Şişeye yerleştirdiğiniz yapraklarınızı doğrudan güneş almayan ışıklı ve sıcak bir yere alın. 2-4 hafta sonra menekşe köklerinin oluş göreceksiniz.

Kaç çeşit menekşe var?​

Kaç çeşit menekşe var?
Menekşenin yetişebilmesi ve yaşayabilmesi için aydınlık ortamlara ihtiyacı vardır. Doğada bilinen 400 ila 500 arasında çeşidi bulunmaktadır. Yetiştirilmesi için gerekli şartlar sağlanıldığında çok güzel bir çiçeklenmeye şahit olabilirsiniz.

Menekşe çiçeği nasıl kullanılır?​

Yaprakları çiğ ve pişmiş olarak yenir. Süs bitkisi olarak ve tedavi amacıyla da kullanılır. Menekşe çiçeği bir miktar sıcak süte katılıp losyon olarak ciltteki kızartılara ve ellere sürülebilir. Menekşe yağı, saç dökülmelerinde yumurta sarısı ve badem yağı ile birlikte saç derisine sürülerek kullanılır.

Hercai menekşe yaprağı ne işe yarar?​

Hercai menekşe yaprağı ne işe yarar?
Sistitte, sık ve ağrılı idrar yapma durumlarında iyileştirici etkisi vardır. Kanı temizleyicidir. Egzama ve akne gibi deri sorunlarının iyileştirilmesinde yararlı olur. Boğmaca ve akut bronşitte balgam söktürücü, öksürüğü kesici ve iyileştirici etkiler yapar.

Menekşenin toprağı hangi ayda değiştirilir?​

Menekşenin toprağı hangi ayda değiştirilir?
Menekşe çiçeğinin toprak değişimi sıcak havaların başlangıcı olan Nisan ayında yapılmalıdır.

Menekşe Nedir özellikleri?​

10-40 cm arasında boya sahip çok yıllık bitkilerdir. Yetiştiği toprağa ve iklime göre çeşitli şekiller alabilir. Aynı şekilde renkleri, boyutları ve kokuları da farklılık göstermektedir. Alt yaprakları kalp, orta yaprakları oval, üst yaprakları ise mızrak şeklindedir.

Menekşe en kolay nasıl çoğaltılır?​

Menekşe en kolay nasıl çoğaltılır?
 
Menekşe bitkisi, tohum, yaprak veya kök bölünmesi gibi farklı yöntemlerle çoğaltılabilir. En yaygın ve kolay yöntemlerden biri yaprak çoğaltmasıdır. İşte menekşeyi yaprak çoğaltma adımları:

1. Sağlıklı bir menekşe yaprağı seçin ve dikkatlice koparın. Yaprak sapının en altındaki kısmı, bitkiye bağlı olduğu yeri almış olmalıdır.

2. Yaprak sapını oda sıcaklığındaki bir su dolu kaba yerleştirin. Yaprak sapı suyun içine değmemelidir, sadece suya temas eden kısmı olmalıdır.

3. Yaprakları güneş almayan ancak ışıklı bir yere yerleştirin ve suyu düzenli olarak kontrol edin, gerektikçe ekleyin.

4. Yaklaşık 2-4 hafta içinde köklerin oluştuğunu göreceksiniz. Kökler belirli bir uzunluğa ulaştığında, yeni bir saksıya dikerek yetiştirmeye devam edebilirsiniz.

Bu yöntemle menekşe çoğaltma işlemi oldukça başarılı ve etkilidir. Yaprak çoğaltması sayesinde menekşenizin yeni ve sağlıklı bitkiler elde etmeniz mümkün olacaktır.
 
Geri
Üst