AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Menekse kac derece soguga dayanir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
131.817
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Menekşe kaç derece soğuğa dayanır?​

Menekşeler iç mekan bitkisidir. Çok sıcak ya da soğuk havada büyüyemezler. En iyi gelişimlerini gündüz 21-27, gece 16-21 derece sıcaklıklarda yaparlar. 15 derecenin altı ve 27 derecenin üstü sıcaklıklarda menekşelerin gelişimi yavaşlar.

Menekşe nasıl bir bitkidir?​

Botanik Bilgi : Menekşegiller familyasından 10-40cm boyunda çokyıllık bir bitkidir.. Menekşe yetiştiği toprağa ve iklime göre çok çeşitli şekiller alan bir bitkidir. Aynı bitkinin çiçekleri farklı farklı açabilir. Menekşe çiçeğinin Latince ismi tricolor yani üç renkli anlamına gelen bir isimle anılır.
Menekşe çiçeği hangi ayda ekilir?​
Menekşe tohumları menekşenin cinsine göre değişik zamanlarda ekilebilmektedir. En çok tercih edilen hercai menekşe tohumlarını ilkbahar dan başlayarak yaz ayarına kadar ekebilirsiniz. Diğer sevilen bir menekşe türü olan Afrika menekşe tohumu için uygun zaman ise sonbaharın başlangıcı olmalıdır.

Menekşe çiçeği hangisi?​

Menekşe çiçeği hangisi?
Menekşe, menekşegiller (Violaceae) familyasına bağlı Viola cinsini oluşturan çoğunlukla saksılarda yetiştirilen bitki türlerinin ortak adı. 400 ile 500 arası türü bulunmaktadır. Dünyanın birçok yerinde yetişebilmekle beraber en çok kuzey yarımkürede yetişir. Ayrıca Hawai ve Güneydoğu Asya’da da yetişebilir.

Menekşe soğuğa dayanıklı mı?​

Menekşe soğuğa dayanıklı mı?
Menekşe ve kasımpatı Sonbahar biterken Kasım ayında dikilmesi uygun olan çiçekler şunlardır: Menekşe, süs lahanası, çuha, siklamen ve kasımpatı. Bu çiçekler soğukta yaşayabilirler, o yüzden bahçe ortamında da ekstra bir bakım yapmak zorunda değilsiniz.

Afrika menekşesi dışarıda yetişir mi?​

Afrika menekşesi balkondan ziyade iç mekan sever. Günde 21-27 gece 16-21 derece sıcaklık arasında yetişebilir.

Mor menekşe bakımı nasıl yapılır?​

Menekşe bakımı püf noktaları
- Küçük ve delikli saksı tercih edin. Menekşe bakımında dikkat etmeniz gereken en önemli unsur saksı türleridir.
- Torflu toprak tercih edin. Menekşeyi yetiştireceğiniz toprağın muhakkak torflu olması gerekir.
- Direk güneşten koruyun. Menekşe tropikal iklimleri seven bir çiçektir.
- Sulamaya dikkat.
Menekşe hangi ortamı sever?​
Menekşe bitkisi aydınlık ortamları sevse de doğrudan güneş ışığına maruz kalmaktan pek hoşlanmaz. Bu nedenle kendisi havadar bir mutfak gibi hem güneşe doğrudan maruz kalmadığı hem de aydınlık bir ortamda yetişebilir.

Menekşe yaprağı kaç günde çimlenir?​

Menekşe yaprağı kaç günde çimlenir?
Bir şişeyi oda sıcaklığındaki suyla doldurun. Burada dikkat edilmesi gereken menekşe yapraklarının suyun içinde kalmamasıdır. Şişeye yerleştirdiğiniz yapraklarınızı doğrudan güneş almayan ışıklı ve sıcak bir yere alın. 2-4 hafta sonra menekşe köklerinin oluş göreceksiniz.

Hercai menekşe fidesi ne zaman dikilir?​

Hercai menekşe fidesi ne zaman dikilir?
Hercai menekşesini ilkbahar ve yaz aylarında dikebilirsiniz. 1 cm derinliğe tohumları atıp üzerini kapattıktan sonra toprağa hafifçe bastırmak gerekir.

Menekşe çiçeği yenilir mi?​

Yenilebilir Çiçekler Mutfağınızı Süsleyecek Çiçekler doğanın en güzel ve en renkli armağanları arasında yer alır. Yenilebilir çiçek isimleri arasında menekşe, amber çiçeği, lavanta, gül, kabak çiçeği, papatya, karahindiba, amber çiçeği, hanımeli ve Latin çiçeğini sayabiliriz.

Ne işe yarar? Afrika menekşesi nasıl yapılır?​

Afrika Menekşesi Bakımı Nasıl Yapılır? Zengin karışımlı topraklarla Afrika menekşenizin canlı renklere kavuşmasını sağlayabilirsiniz. Gübrelemek için sıvı menekşe gübresini veya sulandırılmış standart gübreleri sıkça kullanabilirsiniz. Yazın bol su isteyen menekşenin kış aylarında suyunu azaltmalı ama sürekli nemli kalmasına özen göstermelisiniz.
Nitekim Afrika menekşesi çok hassas olmalıdır?​
Ancak Afrika menekşesinin kökleri çok hassas olduğundan verilecek gübre miktarı önerilen dozun 1/3’i kadar olmalıdır. SULAMA: Yumuşatılmış su ya da saf su kullanmaktan sakınılmalıdır. Menekşeler az da olsa normal çeşme suyunda bulunan iz elementlere ihtiyaç duyarlar. Ancak sudaki klor problem olabilir.

Peki, Afrika menekşesi nasıl çiçek açtırılır?​

Peki, Afrika menekşesi nasıl çiçek açtırılır?
Afrika menekşesi nasıl çiçek açtırılır? Afrika menekşeleri uygun şartlar sağlandığında yılın 12 ayı çiçekli kalabilirler. Zaman zaman dinlenme dönemi yaşasa da uzun süredir çiçek açmıyorsa bunun çeşitli nedenleri olabilir. Sağlıklı bir menekşenin çiçek açmamasının en temel nedenlerinden biri ışık ihitiyacıdır.
 
Menekşelerin genellikle iç mekan bitkileri olduğunu belirtmek gerekir. Çok sıcak ya da soğuk havalara dayanamazlar ve ideal olarak gündüz 21-27, gece 16-21 derece sıcaklık aralığında gelişimlerini en iyi şekilde sürdürebilirler. 15 derecenin altı ve 27 derecenin üstündeki sıcaklıklarda ise menekşelerin gelişimi yavaşlar.

Menekşeler, menekşegiller familyasından gelir ve 10-40 cm boyunda çokyıllık bitkilerdir. Tohumları cinsine göre farklı zamanlarda ekilebilir. Örneğin hercai menekşe tohumları genellikle ilkbahardan başlayarak yaz sonuna kadar ekilebilirken, Afrika menekşesi tohumları için uygun zaman genellikle sonbaharın başlangıcıdır.

Menekşeler genellikle saksılarda yetiştirilen çiçeklerdir ve dünya genelinde yetişebilirler. Ancak en çok kuzey yarımkürede yetişen menekşeler, Hawai ve Güneydoğu Asya gibi bölgelerde de yetişebilirler. Menekşeler genellikle soğuğa dayanıklıdır ve ekstra bakım gerektirmezler.

Menekşe çiçeğinin bakımıyla ilgili bazı püf noktalar arasında küçük ve delikli saksı tercihi, torflu toprak kullanımı, doğrudan güneş ışığından koruma ve düzenli sulama yer alır. Menekşe bitkisi aydınlık ortamları sever ancak doğrudan güneş ışığına maruz kalmaktan hoşlanmaz.

Menekşe yaprağının çimlenme süreci için yapılacak adımlar arasında bir şişeyi oda sıcaklığındaki suyla doldurarak menekşe yapraklarını suya yerleştirmek ve 2-4 hafta sonra kök oluşumunu beklemek yer alır. Hercai menekşe fidesinin dikim zamanı genellikle ilkbahar ve yaz aylarıdır.

Menekşelerin çoğu türü yenilebilir çiçekler arasında yer almaktadır. Yenilebilir menekşe, amber çiçeği, lavanta, gül, kabak çiçeği gibi çeşitli türler arasındadır. Afrika menekşesi bakımı için zengin karışımlı topraklar ve uygun sulama önemlidir. Gübrelemenin dozajı önemlidir çünkü menekşelerin kökleri hassastır. Menekşeler, uygun şartlar sağlandığında yılın her ayı çiçek açabilirler, ancak ışık ihtiyaçlarına dikkat edilmelidir.
 
Geri
Üst