Menekse ciceginin yapraklari neden kivrilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.105
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38

Menekşe çiçeğinin yaprakları neden kıvrılır?​

Doğru olan sulama şekli, suyun oda sıcaklığında olmasıdır. Menekşenin bulunduğu ortamın aşırı soğuk olması , yaprakların kıvrılmasına ve hatta kurumasına neden olmaktadır.

Menekşe yaprağı suda kaç günde Köklenir?​

Şişeye yerleştirdiğiniz yapraklarınızı doğrudan güneş almayan ışıklı ve sıcak bir yere alın. 2-4 hafta sonra menekşe köklerinin oluş göreceksiniz. Menekşe kökleri oluştuktan sonra her yaprağı küçük saksılara dikin ve sulayın.
Kaç çeşit menekşe vardır?
6 Kaç çeşit menekşe var? Dünya genelinde ABD’de kayıtlı 40 bin, Kanada 2 bin 500, ayrıca kayıtsız 50 binin üzerinde çeşit var. Toplamda 100 bin.

Menekşelerin çiçek açması için ne yapmak lazım?​

Menekşeler yerini sevdiğinde ve sulaması yeterli olduğunda mevsimi geldiğinde kendiliğinden çiçek açan bitkilerdir. Gün kısaldıkça çiçeklenme durumları azalır, günler uzadıkça ise çiçeklenmesi artar. Menekşe bu nedenle bahar aylarında çiçek açmaya başlar.

Menekşe çiçeği kaç günde bir sulanır?​

Sağlıklı bir sulama için altlığa bol su konulmalı, 15 dakika sonra toprak çektikten sonra kalan su dökülmelidir. Eğer üstten su verilecekse de doğrudan bitkinin üzerine değil, toprağa sulama yapılması gerekir. Menekşe, ortalama olarak sıcak yaz aylarında haftada 2 kere, kış aylarında ise haftada 1 kere sulanmalıdır.
Bitkinin yaprakları neden büzüşür?
Yapraklarda, çiçekte ve sapında gri küf (botrytis) oluşur. Çözüm: Bitkiyi daha kuru bir ortama taşıyın. Fazla besin verilmesi:Yapraklar kahverengileşir ve büzüşür. Çözüm: Bitki sağlıklı bir görünüm alana kadar çiçeği sulamayın.

Menekşe nasıl hızlı büyür?​

Menekşe bakımı zahmetsiz ve kolaydır; çoğu kez sadece sulamak yeterli olur. Aydınlık alanları sever, fakat doğrudan güneş ışığından hoşlanmaz. Gün ışığını doğrudan almaması, yansıyan ışıktan faydalanması önerilir. Saksının ve toprağının seçimi önemlidir.

Bitki yaprağı nasıl Köklendirilir?​

Bitki dallarını (bazı türlerde sırf yapraklarını) suda bekleterek kök salmasını sağlamaktır. Amaç ise o bitkiyi çoğaltmak. Yani aynısından yenilerini üretmektir. Suda köklendirme yöntemi aslında bitkileri çelikle üretim yöntemlerinden biridir.
Menekşe çiçeğinin ömrü ne kadardır?
Genellikle mora çalan ve yine adını verdiği “menekşe rengi” çiçekleriyle tanınsa da aslında yüzlerce menekşe çeşidi bulunuyor. Otsu bir bitki olmasına rağmen çok yıllık da olduğundan iyi bakıldığında ya da yetişmesi için uygun şartlar sağlandığında uzun yıllar hayatta kalabiliyor.

Menekşe rengi hangisi?​

Evlerde ve seralarda çokça yetiştirilen bitkilerin başında gelmekte, gitikçe daha önem kazanmaktadır. Çiçeklerinin rengi koyu mavi, mor, lacivert, koyu menekşe, kenarları beyaz, ortası mavi yada kırmızı, ya da pembe ,leylak, beyaz olabilir.

Hangi bitkiler çiçek açmaz?​

Çiçeksiz bitkiler sporla çoğalan ve çiçeği ya da tohumu olmayan bitkilere verilen addır. Çiçeksiz bitkiler Cryptogamae olarak da adlandırılır….
Menekşeler ne zaman açar?
Eylülde çiçek açan hercai menekşeleri Haziran’a kadar dayanabilir. Hercai menekşesinin çiçekleri solduktan sonra koparılırsa yeniden çiçek açabilir. Çiçekler ise 10 santime kadar büyüyebilir.

Menekşe haftada kaç kez sulanır?​

Menekşe, ortalama olarak sıcak yaz aylarında haftada 2 kere, kış aylarında ise haftada 1 kere sulanmalıdır.

Menekşe nasıl coşar?​

– Menekşe çiçeği, gün ışığını çok seven bir bitkidir. Fakat direkt gelen güneş ışığı, menekşe çiçeklerini rahatsız eder. Menekşelerin pencere kenarlarında dolaylı bir şekilde güneş ışığından yararlanması gerekmektedir. Nem oranı da menekşe çiçekleri için güneş ışığı kadar önemli bir konudur.
Bitkinin yaprakları neden kıvrılır?
BİTKİNİN YAPRAKLARI NEDEN KIVRILIR? En popüler ev bitkileri, genellikle tropikal alanlarda yaşayan büyük bitkilerdir. Ormanın nemli ortamında gelişen bu bitkiler nemin çok düşük olduğu bir ortamda kıvrık yaprak belirtileri gösterir.
 
Geri
Üst