AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Menekse ciceginin omru ne kadardir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
131.823
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Menekşe çiçeğinin ömrü ne kadardır?​

Genellikle mora çalan ve yine adını verdiği “menekşe rengi” çiçekleriyle tanınsa da aslında yüzlerce menekşe çeşidi bulunuyor. Otsu bir bitki olmasına rağmen çok yıllık da olduğundan iyi bakıldığında ya da yetişmesi için uygun şartlar sağlandığında uzun yıllar hayatta kalabiliyor.

Menekşe bakımı kolay mı?​

Menekşe bakımı kolay mı?
Menekşe bakımı zahmetsiz ve kolaydır; çoğu kez sadece sulamak yeterli olur. Aydınlık alanları sever, fakat doğrudan güneş ışığından hoşlanmaz. Gün ışığını doğrudan almaması, yansıyan ışıktan faydalanması önerilir. Saksının ve toprağının seçimi önemlidir.

Ölen menekşe nasıl canlanır?​

Ölen menekşe nasıl canlanır?
Solan menekşeyi kurtarabilmek için öncelikle sağlıklı bir sulama rutini oluşturmanız gerekli. Bitkiye nem sağlamak için az miktarda suyu saksı tabağında bırakabilirsiniz. Yeniden sulamadan önce köklerin etrafındaki toprağın tamamen kurumasına izin vermek çiçek açmaya teşvik eder.

Menekşe nasıl bir ortamda yetişir?​

Çünkü menekşe toprağı hafif olmalı, nem tutmalı, köklere bol oksijen sağlamalıdır. Nemli ve yoğunluğu düşük topraklarda yaşamayı seven bu bitki için torflu toprak hazırlamalısınız. Menekşeler aydınlık ortamları sever ancak dik gelen güneş ışınları onlara göre değildir. Perde arkasından gelen ışık onlar için idealdir.

Menekşeler ne zaman çiçek açar?​

Menekşeler ne zaman çiçek açar?
Menekşe güneş ışığını seven, bahar aylarında çiçek açarak hoş kokusunu yayan ve çok farklı renklere sahip bitki türüdür. Bitkinin doğru bakımı yapıldığı zaman bahar aylarının başlarında yani Mart, Nisan aylarında çiçek açmaya başlar. Bu süreç Ağustos ayına kadar sürebilmektedir.

Menekşe neden ölür?​

Menekşe neden ölür?
– Menekşe çiçeği, gün ışığını çok seven bir bitkidir. Fakat direkt gelen güneş ışığı, menekşe çiçeklerini rahatsız eder. Menekşelerin pencere kenarlarında dolaylı bir şekilde güneş ışığından yararlanması gerekmektedir. Nem oranı da menekşe çiçekleri için güneş ışığı kadar önemli bir konudur.
Menekşe çiçeği neyi sever?​

Menekşe yaprağı kaç günde çimlenir?​

Menekşe yaprağı kaç günde çimlenir?
Bir şişeyi oda sıcaklığındaki suyla doldurun. Burada dikkat edilmesi gereken menekşe yapraklarının suyun içinde kalmamasıdır. Şişeye yerleştirdiğiniz yapraklarınızı doğrudan güneş almayan ışıklı ve sıcak bir yere alın. 2-4 hafta sonra menekşe köklerinin oluş göreceksiniz.

Afrika Menekşesinin yaprakları neden solar?​

Afrika Menekşesinin yaprakları neden solar?
Afrika menekşenizin sulamasını soğuk su ile yapıyorsanız, buda yaprakların kuruması kıvrılması gibi sorunlara yol açacaktır. Doğru olan sulama şekli, suyun oda sıcaklığında olmasıdır. Menekşenin bulunduğu ortamın aşırı soğuk olması , yaprakların kıvrılmasına ve hatta kurumasına neden olmaktadır.

Menekşe çiçeği kaç günde bir sulanır?​

Menekşeler, 2-3 gün arayla sulanmalıdır. Fakat yaşadığınız bölgenin havası nemliyse daha seyrek aralıklarla sulayabilirsiniz. Toprağını elinizle yoklayarak sulayıp sulamanız gerekmediğini anlayabilirsiniz. 1 cm altının tamamıyla kuruduğunu fark ederseniz ona su vermelisiniz.

Menekşesi nasıl bir bitkidir?​

Menekşesi nasıl bir bitkidir?
Menekşe çiçeği, Menevşe, Benefşe, Viola, Violet, Violette isimleri ile de bilinen güzel bir süs bitkisidir. Menekşegiller familyasından; çiçekleri tek renkli, bir veya çok yıllık otsu bir bitkidir. Yaprakları yürek biçiminde ve hemen hemen sapsızdır. Genellikle az veya çok koyu renkli olur.

Menekşe çiçeği hangi mevsimde olur?​

Menekşe çiçeği hangi mevsimde olur?
Menekşeler yerini sevdiğinde ve sulaması yeterli olduğunda mevsimi geldiğinde kendiliğinden çiçek açan bitkilerdir. Gün kısaldıkça çiçeklenme durumları azalır, günler uzadıkça ise çiçeklenmesi artar. Menekşe bu nedenle bahar aylarında çiçek açmaya başlar. Yaz aylarına kadar devam edebilir.

Hangi mevsimde çiçek açar?​

Hangi çiçek hangi ayı temsil eder?
- Ocak: Karanfil ve Kardelen.
- Şubat: Çuhaçiceği ve Menekşe.
- Mart: Nergis.
- Nisan: Tatlı Bezelye Çiceği ve Papatya.
- Mayıs: Zambak.
- Haziran: Gül.
- Temmuz: Hezaren çiçeği ve Su Zambağı
- Ağustos: Gelincik ve Glayöl.

Menekşe nasıl coşar?​

Menekşe nasıl coşar?

Menekşe Pamukçuk hastalığı nasıl geçer?​

Menekşe Pamukçuk hastalığı nasıl geçer?
İlk olarak bitki ya da çiçekte oluşan beyaz tepeleri pamuk ve ya temiz bir bez ile temizlemek gereklidir. Hastalık ile mücadele etmek için geliştirilmekte olan kimyasal ilacı, her zaman için mutlaka bir uzmandan temin edinerek belirtilen miktarlarda ve de belirtilen zamanlarda bitkiye uygulanmalıdır.
 
Menekşe çiçeğinin ömrü genellikle iyi bakıldığında veya uygun şartlar sağlandığında uzun yıllar hayatta kalabilir. Menekşe bakımı genellikle kolay ve zahmetsizdir; çoğu zaman sadece düzenli sulama yeterli olabilir. Menekşeler, aydınlık ancak doğrudan güneş ışığı almayan bir ortamı tercih ederler. Bu nedenle, yansıyan ışıktan faydalanmaları önerilir. Toprak seçimi ve saksı seçimi de menekşe bakımında önemli faktörler arasındadır.

Ölen menekşeyi canlandırmak için ilk adım olarak sağlıklı bir sulama rutini oluşturmanız gerekmektedir. Bitkiye nem sağlamak için az miktarda suyu saksı tabağında bırakabilir ve yeniden sulamadan önce toprağın tamamen kurumasına izin vermelisiniz.

Menekşeler hafif, nemli ve bol oksijen sağlayan topraklarda yetişmeyi severler. Torflu toprak menekşeler için uygun bir seçenektir. Menekşeler aydınlık ortamları sevse de direkt güneş ışığından kaçınılmalıdır.

Menekşeler genellikle bahar aylarında çiçek açarlar ve doğru bakım yapıldığında Mart ve Nisan aylarında çiçeklenmeye başlayabilirler. Menekşelerin ölmesinin nedenleri arasında doğrudan güneş ışığına maruz kalma, nem dengesizliği ve yanlış sulama alışkanlıkları yer almaktadır.

Menekşelerin sulama rutini, genellikle 2-3 gün aralıklarla sulanmalarını gerektirir. Toprak nemini kontrol etmek için parmağınızla toprağın 1 cm altını kontrol edebilirsiniz. Menekşeler, oda sıcaklığında su ile sulanmalı ve toprak tamamen kurumadan tekrar sulanmamalıdır.

Menekşe çiçeği, menekşegiller familyasından, tek renkli çiçeklere sahip olan ve genellikle çok yıllık otsu bir bitki türüdür. Yaprakları genellikle sapsız ve yürek biçimindedir. Menekşeler genellikle bahar aylarında çiçek açmaya başlar ve yaz aylarına kadar çiçeklenme sürebilir.

Menekşe yaprağı çimlenme süreci, yaklaşık 2-4 hafta sürebilir. Yaprakları çimlenme için oda sıcaklığındaki su ile hazırlanmış bir ortama koyabilir ve 2-4 hafta sonra kök oluşumunu gözlemleyebilirsiniz. Afrika menekşelerinin yapraklarında solmaların nedenleri arasında soğuk su ile sulama ve çevresel faktörler yer alabilir.

Menekşe pamukçuk hastalığıyla mücadele etmek için enfekte olan bölümleri temizlemek ve uygun kimyasal ilaçları kullanmak gerekebilir. Bu ilaçları kullanmadan önce bir uzmana danışmanız önemlidir.
 
Geri
Üst