- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 255.169
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Memurun imza yetkisi var mı?
Esaslar çerçevesinde; sözleşmeli personele pozisyonunu gereği olan görevleri yapması ve gerekli evraka imza atma yetkisi bulunmaktadır. Örnek verecek olursak sözleşmeli mühendis çizdiği veya kontrol ettiği projelerden sorumlu olacak ve bu görevlerine ilişkin olarak imza yetkisine haizdir.Vali adina nasil yazilir?
Yazıyı makam sahibi yerine yetki devredilen kişi imzaladığında, imzalayanın ad ve soyadı birinci satıra, yetki devredenin makamı “Başbakan a.”, “Vali a.” ve “Rektör a.”, biçiminde ikinci satırı, imzalayan makamın unvanı ise üçüncü satıra yazılır.İmza yetkileri yönergesi nedir?
Valiliğimiz ve bağlı kuruluşlarında, imzaya yetkili makamları belirlemek, verilen yetkileri belli ilke ve usullere bağlamak, hizmetlerin daha etkin ve süratli yürütülmesini temin maksadıyla İmza Yetkileri Yönergesi hazırlanmıştır.
Izinde olan memur imza atabilir mi?
Yıllık izinde iken (vatandaşın bazı işlerinin beklememesi ve işlerin birikmemesi için) resmi evrak tanzim etmeyi ve imzalamayı mümkün kılan veya engelleyen bir mevzuat bulunmuyor.
Yerine imza nasıl atılır?
İmza yazılarak atılması gerekmesinin yanında ad ve soy ad bulundurmalı ve özellikle ismin ilk başta kullanılması sağlanmalıdır. İmza atarken kişi kendi el yazısındaki tüm karakter çizgileri yansıtacak şekilde bir imza belirlemeli ve bu imzayı sürekli aynı şekilde atmaya özen göstermelidir.Kaymakam il müdürüne arz mı eder rica mı?
Kaymakamlar yargı yerlerine rica eder, yargı yerleri mülki birimlere rica eder ve nezaketin sadece bir bayan ismi olarak hatırlandığı yerlerde üst yazıyla evrak iadesi başlar ve “bundan sonra yazışma usülünde daha dikkatli olunması RİCA OLUNUR.” Aslında bu konuda yargı yerleri kısmen haklıdır.İmza yetkisi ne demek?
belirli bir işi yapmak ve altına sorumluluğunu üstleneceğine dair imza atabilmek için gerekli yetki. bu yetki çoğu zaman alınan bir eğitim belgesi/sertifikası ile kazanılır ve gerektiğinde belgelenir. şirketlerde imza sirküleri bu yetkiyi detaylandırır.
İmza yetkisi kaç yaşında başlar?
18 yaşından küçüklerin attığı imza butlandır. Gerekli durumlarda çocuk değil veli/vasinin imzası alınır ve o geçerlidir. 18 yaşından küçüklerin attığı imza butlandır.