AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Memurun gorev tanimi nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Memurun görev tanımı nedir?​

“Devlet memurları amiri oldukları kuruluş ve hizmet birimlerinde kanun ve diğer mevzuatla belirlenen görevleri zamanında ve eksiksiz olarak yapmaktan ve yaptırmaktan, maiyetindeki memurlarını yetiştirmekten, hal ve hareketlerini takip ve kontrol etmekten görevli sorumludurlar.

Memurların hizmet sınıfları nelerdir?​

Memur sınıfları ise şu şekildedir:
Öğretmen hangi hizmet sınıfında?
Eğitim ve öğretim hizmetleri sınıfı içerisinde kamu kurum ve kuruluşlarında eğitim ve öğretim vazifesiyle görev yapan memurlar yani öğretmenler yer almaktadır.
Memura alt görev verilebilir mi?
Yasanın 45. maddesine göre de “ Hiçbir memur sınıfın dışında ve sınıfının içindeki derecesinin altında bir derecenin görevinde çalıştırılması olanağı yoktur. Kısaca hiçbir memur kadrosu dışında istihdam edilemez.

Bir memura kaç görev verilir?​

ikinci görev olarak yaptırılabilir.” Mezkur hüküm ile kamu kurum ve kuruluşlarının hangi niteliğe haiz hizmetler ile belirli kurum ve unvandaki görevlerin maddede belirtilen şartlar ile esas görevlerinin yanında memurlara ikinci görev olarak verileceği belirtilmektedir.

Memurlar için kaç hizmet sınıfı var?​

657 sayılı Devlet memurları Kanunun 36. Maddesini incelediğimizde memurlarda 12 hizmet sınıfının olduğunu görmekteyiz.
68 B hizmet ne demek?
Eğitim ve Öğretim Hizmetleri Sınıfı ile Sağlık Hizmetleri ve Yardımcı Sağlık Hizmetleri Sınıfı hariç, sınıfların 1, 2, 3 ve 4 üncü derecelerindeki kadrolarına, derece yükselmesindeki süre kaydı aranmaksızın, atanmasındaki usule göre daha aşağıdaki derecelerden atama yapılabilir.
Öğretmen kamu personeli mi?
657 Sayılı Kanun’a göre memur personeli; 2914 sayılı YÖK Personel Kanunu’na tabi öğretimleri, 2802 Sayılı Kanun’a tabi hakim ve savcıları, 926 Sayılı Kanun’a tabi askeri personeli, 399 Sayılı Kararname’ye göre ise kadrolu ve sözleşmeli personelin yanı sıra sözleşmeli çalışan öğretmen ve sağlık personelini kapsar.

Geri