AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Memurlarin sut izni ne zaman baslar?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
131.609
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Memurların süt izni ne zaman başlar?​

d) Kadın memura, çocuğunu emzirmesi için doğum sonrası analık izni süresinin bitim tarihinden itibaren ilk altı ayda günde üç saat, ikinci altı ayda günde birbuçuk saat süt izni verilir. Süt izninin hangi saatler arasında ve günde kaç kez kullanılacağı hususunda, kadın memurun tercihi esastır.

Aylıksız izin parça parça kullanılır mı?​

Aylıksız izin parça parça kullanılır mı?
ç) Doğum sebebiyle verilen aylıksız iznin, yirmidört aylık sürenin aşılmaması kaydıyla, kısım kısım kullanılması mümkündür.

Erkeğe doğum izni kaç gün 2021?​

Erkeğe doğum izni kaç gün 2021?
Baba adayı olan çalışan eğer memur ise 10 güne kadar babalık izni kullanabilir. Ancak baba adayı özel sektör çalışanı ise 2 gün babalık izni hakkına sahip olur. Toplam babalık izni süresi ise 5 gündür. Babalık izni ücretli bir izin türüdür; bu süre içerisinde çalışan maaşından herhangi bir ücret kesintisi yapılmaz.

Süt izni kaç güne denk gelir?​

Toplamda 16 hafta olan bu iznin bu şekilde ikiye bölünerek kullanılması gerekir. Ancak bazen anneler, çalıştıkları kurumla görüşerek karşılıklı anlaşarak süt izninin tamamını doğumdan sonra kullanmak isteyebilirler.

Süt izni kaç gün?​

Süt izni kaç gün?
→ 4857 sayılı İş Kanunu madde 74 düzenlemesine göre kadın işçilere 1 yaşından küçük çocuklarını emzirmeleri için gün içerisinde toplam 1,5 saatlik süt izin süresi verilir. Bu 1,5 saat, gün içerisinde parça parça kullanılır ve hangi saatlerde kullanılacağını kadın işçi belirler.

MEB ücretsiz izin parça parça kullanılabilir mi?​

MEB ücretsiz izin parça parça kullanılabilir mi?
Doğum sonrası ücretsiz izin parça parça kullanılabilir mi? Devlet memurları doğum sonrası ücretsiz izini parça parça veya tek seferde doğum sonrası izin dilekçesi vererek kullanabilirler. Burada önemli olan 24 aylık süreci aşmamaktır. Ancak bu durumdan öğretmenler muaftır.
Devlet memuru hangi hallerde ücretsiz izin alabilir?​
E) Memura, yıllık izinde esas alınan süreler itibarıyla beş hizmet yılını tamamlamış olması ve isteği hâlinde memuriyeti boyunca ve en fazla iki defada kullanılmak üzere, toplam bir yıla kadar aylıksız izin verilebilir.

Erkek için doğum izni ne zaman başlar?​

Erkek için doğum izni ne zaman başlar?
Babalık İzni Ne Zaman Başlar? Babalık izni ilgili kanunlardaki düzenlemelerden anlaşılacağı üzere çalışan erkeğin eşinin doğum yapması ile başlar. Eşin doğumundan önce çalışanın bu izni kullanması söz konusu olmaz. Çalışan erkek, eşinin doğumu yapmasıyla hemen izin hakkını kullanabilir.
 
Memurların süt izni, doğum sonrası analık izni süresinin bitim tarihinden itibaren ilk altı ayda günde üç saat, ikinci altı ayda günde birbuçuk saat olarak verilir. Süt izni hangi saatler arasında ve günde kaç kez kullanılacağı konusunda kadın memurun tercihine bağlıdır.

Süt izni toplamda 16 hafta olan doğum izninin bir parçasıdır ve bu izin genellikle doğum sonrası dönemde kullanılır. İş Kanunu'na göre kadın işçilere ise gün içerisinde toplam 1,5 saatlik süt izni verilir ve bu süre parça parça kullanılabilir.

Babalık izni ise 2021 yılı itibariyle baba adayı olan memurlar için 10 gün olarak belirlenmiştir. Baba adayı olan özel sektör çalışanları ise 2 gün babalık izni kullanma hakkına sahiptir. Toplam babalık izni süresi 5 gündür ve bu süre içerisinde çalışanın maaşından kesinti yapılmaz.

Devlet memurları, belirli koşullar sağlandığında yıllık izin esas alınan süreleri tamamlamışlarsa istekleri doğrultusunda toplam bir yıla kadar aylıksız izin alabilirler. Bu izin en fazla iki defada kullanılabilir.

Babalık izni, çalışan erkeğin eşinin doğum yapmasıyla başlar ve eşin doğumu öncesinde bu izni kullanması mümkün değildir. Eşin doğum yapmasından hemen sonra babalık izni kullanılabilir.
 
Geri
Üst