AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Memurlar Hangi kadroda?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Memurlar Hangi kadroda?​

4A memur olarak bilinen çalışanlardır. Görevi “Devlet ve diğer kamu tüzel kişiliklerince genel idare esaslarına göre yürütülen asli ve sürekli kamu hizmetlerini ifa ile görevlendirilenler, bu Kanunun uygulanmasında memur sayılır.” şeklinde tanımlanmıştır.

Devlet memur aylığa ne zaman hak kazanır?​

“Bir göreve açıktan aday veya asıl memur olarak atananlar, göreve başladıkları günden itibaren aylığa hak kazanırlar. Bu suretle göreve başlamada ilk aylık, gün hesabiyle ay sonunda ödenir.” hükmü ile göreve başlayan memur atandıkları gün itibariyle maaş almaya hak etmektedirler.
Memurlar kaçıncı dereceden başlar?
657 Derece Kademe ve Derece Tablosu İlkokul mezunları, 15. derece ve 1. kademeden göreve başlar. En çok 7. dereceye kadar yükselebilir. Ortaokulu bitirenler, 14. derece ve 2. kademeden göreve başlar. En çok 5. dereceye kadar yükselebilir.
Memur okul okuyabilir mi?
Öğrenim tayini nedir? Devlet memurları görev yaptıkları şehirden başka şehirde ya da bulundukları ilçeden farklı bir ilçede ikinci üniversite okuyabilmektedir. Bazı devlet memurları da yüksek lisans yapıp ya da doktora yapabilmektedir.

Memurlar 4A mi 4C mi?​

4c sistemi, devlet memuru olarak hizmet eden kadrolu çalışanları kapsar. Ayrıca Maliye Bakanlığı ve Devlet Personel Başkanlığı’nın ortak görüşüne göre belirli bir adet ve ücret sınırı içinde sözleşme ile çalışanlar da bu gruba dahildir.

657 devlet memuru 4A mı 4C mi?​

4A, 4B, 4C NE DEMEKTİR? 5510 sayılı kanuna göre 4a sskılardır, 4b bagkurlular 4c emekli sandıgı. 657 devlet memurları kanuna göre 4a kadrolu memur (5510 un 4c si), 4b sözleşmeli personel (5510 un 4a sı olan ssk dan yatar primleri) 4c ise gecici işcidir…
Devlet memuru olan üniversite okuyabilir mi?
Çoğu kamu kurumunda memur olarak görev yapanlar aynı zamanda Yükseköğretim kurumlarında okumaktadırlar.Memur olarak çalışanların ikinci öğretim olarak adlandırılan ve akşam saatlerinde eğitim veren bölümlerde eğitim görmesinde mesai saatleri açısından herhangi bir engel bulunmamaktadır.
Memur örgün eğitim okuyabilir mi?
657 sayılı Kanunda, bir memur, yükseköğrenimde okuyor diye, verilmesi öngörülen bir izin bulunmamaktadır. Bu nedenle de genel olarak okumak isteyenler, 24 saat esasına göre çalışan memurlukları tercih etmekte (koruma güvenlik görevlisi, sağlık personeli vd.), gece çalışmakta, gündüz ise okullarına gitmektedir.

Geri