AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Memuriyette askerlik borclanmasinin kidem tazminatina etki eder mi?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
127.585
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Memuriyette askerlik borçlanmasının kıdem tazminatına etki eder mi?​

Özel sektörde çalışan işçiler ve yine kamu kurum ve kuruluşlarında şirket personeli olarak çalışanların yapacağı askerlik borçlanmaları ise kıdem tazminatına esas sürede dikkate alınmayacaktır.

35 yıllık devlet memuru emekli ikramiyesi ne kadar?​

EMEKLİLİK MEMURUN KÂBUSU OLDU
| Memur (1/4) 35 Yıl Hizmet Üniversite Mezunu | İşçi 35 Yıllık Çalışma
Brüt Maaş | 2.644,82 TL | 2.644,82 TL
Emekli Maaşı | 1.475,82 TL | 1.799,48 TL
Emekli İkramiyesi | 47.836,00 TL | 83.028,00 TL
| Öğretmen (1/4) 35 Yıl Hizmet Üniversite Mezunu | İşçi 35 Yıllık Çalışma

Memur askerlik borçlanması için nereye başvurulur?​

Memur askerlik borçlanması için nereye başvurulur?
Askerlik borçlanması yapmak isteyen sigortalı, SGK’ya askerliğini yaptığını gösterir belgelerle birlikte dilekçeyle başvurur ve yalnızca bu sürelerin primlerini ödeyerek borçlanma yapar. SSK’lı, Bağkurlu, memurlar askerlik borçlanması için başvuru yapabilir.

Memurların askerlik Borçlanmasi nasıl hesaplanır?​

Memurların askerlik Borçlanmasi nasıl hesaplanır?
Askerlik borçlanması nasıl hesaplanır? Askerlik borçlanması başvurusunda bulunacağınız yıl geçerli olan brüt asgari ücretin %32’si en az askerlik borçlanması tutarı olacaktır. Asgari ücretin artışı ile paralel olarak askerlik borçlanması tutarı da her yıl artmaktadır.

Memurların askerlik borçlanması nasıl hesaplanır?​

Askerlik borçlanması nasıl hesaplanır? Sigortalıların veya hak sahiplerinin prime esas günlük kazanç alt ve üst sınırları arasında olmak üzere, kendilerince belirlenecek günlük kazancın yüzde 32’si üzerinden hesaplanmaktadır.

Askerlik hizmeti fiili hizmetten sayılır mi?​

Muvazzaf askerlik hizmetini borçlanma halinde bu süreler hizmet süresine ekleniyor ve ayrıca fiili hizmet süresine de eklenmiş sayıldığından ikramiyeye esas hizmete de eklenmiş oluyor.

Askerlik hizmeti fiili hizmetten sayılır mı?​

Askerlik hizmeti fiili hizmetten sayılır mı?
Askerliklerini asteğmen olarak yapanlar ise yedek subay okullarında geçen süreleri borçlanabilir. Onun dışında asteğmenlikte geçen süreler zaten 4c olarak sigortalı sayılıyor. Hatta burada bir yıpranma yani fiili hizmet zammı avantajı da oluşuyor.

Askerlik borçlanması nasıl yapılır 2021?​

Askerlik borçlanması nasıl yapılır 2021?
ASKERLİK BORÇLANMASI NASIL YAPILIR? SGK askerlik borçlanması yapmak isteyen kişi, SGK’ya bir dilekçe yazıp askerlik yaptığını gösteren bir belgeyle başvurur. Kamu çalışanları ise SGK’nın internet sitesindeki ‘askerlik borçlanma başvuru belgesi’ doldurup kamu kurumuna onaylatır.
Askerlik borçlanması memuriyet giriş tarihini geri çeker mi?​
3.2. Askerlik borçlanmasının emekliliğe etkisi Sigortalılığın başlangıç tarihinden önceki sürelerin borçlanılması halinde, sigortalılığın başlangıç tarihi, borçlandırılan gün sayısı kadar geriye götürülmektedir. Bu durum yaş olarak daha erken bir tarihte emeklilik imkanı sağlamaktadır.
450 gün askerlik borçlanması ne kadar?​
Askerlik Borçlanması Prim Tutarı Nasıl Hesaplanır?
Borçlanma Süresi | Alt Limit Borçlanma | Üst Limit Borçlanma
360 Gün | 19.215,36 TL | 124.899,84 TL
390 Gün | 20.816,64 TL | 135.308,16 TL
420 Gün | 22.417,92 TL | 145.716,48 TL
450 Gün | 24.019.20 TL | 156.124,80 TL

Emekli Sandığı askerlik borçlanması ne kadar?​

Emekli Sandığı askerlik borçlanması ne kadar?
Askerlik borçlanması hesaplama şu şekilde yapılmaktadır: Askerde olduğunuz süreyi gün olarak hesapladıktan sonra en düşük olarak 38 lira 15 kuruşla çarparak askerlik borçlanma tutarınızı bulabilirsiniz. 18 ay askerlik yapan birinin 540 günlük borçlanmasının maliyeti 2021 yılında 20 bin 520 Türk Lirasıdır.
 
Merhaba! Askerlik borçlanmasının kıdem tazminatına etki edip etmeyeceği konusunda bilgi vermek isterim. Özel sektörde veya kamu kurumlarında çalışanların yapacakları askerlik borçlanmaları, kıdem tazminatına esas süreye dikkate alınmayacaktır. Yani, askerlik borçlanması emeklilik hakkıyla ilgili olup kıdem tazminatını etkilemez.

Askerlik borçlanması yapmak isteyen sigortalılar, askerliğini yaptığını gösterir belgelerle birlikte SGK'ya dilekçeyle başvurabilirler. SSK'lılar, Bağ-Kur'lular ve memurlar askerlik borçlanması için başvuruda bulunabilirler. Askerlik borçlanması tutarı, o yıl geçerli olan brüt asgari ücretin %32'si en az olacak şekilde hesaplanmaktadır. Her yıl asgari ücretin artmasıyla birlikte askerlik borçlanması tutarı da artış gösterecektir.

Askerlik hizmeti fiili hizmetten sayılmakta olup, borçlanma durumunda bu süreler emeklilik ikramiyesine esas hizmet süresine eklenmektedir. Ayrıca, asteğmen olarak askerlik yapanlar yedek subay okullarında geçirdikleri süreleri borçlanabilirler ve askerlikte geçen sürelerle ilgili bazı avantajlar sağlanabilir.

Askerlik borçlanması işlemi için SGK'ya bir dilekçe yazılarak askerlik yapıldığını gösteren belgelerle başvurulmalıdır. Kamu çalışanları ise SGK'nın internet sitesindeki "askerlik borçlanma başvuru belgesi"ni doldurup onaylatarak işlem yapabilirler.

Genel olarak, askerlik borçlanması emeklilik hakkıyla ilgili bir konu olup kıdem tazminatına etki etmez. Bu nedenle, askerlik borçlanması yapacak kişilerin öncelikle emeklilik hakları ve avantajları konusunda detaylı bir şekilde bilgi alması önemlidir. Umarım sorunuzu yanıtlamama yardımcı olmuştur. Başka sorularınız varsa sormaktan çekinmeyin!
 
Geri
Üst