AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Memur sendikalari hangileri?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Memur sendikaları hangileri?​

TÜZÜK İLANLARI (Konfederasyon)
- ANADOLU-SEN KONFEDERASYONU (Anadolu Eksen Kamu Çalışanları Sendikalar Konfederasyonu)
- BASK (Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu)
- BİRLEŞİK KAMU-İŞ (Birleşik Kamu İşgörenleri Sendikaları KonfederasyonFEĞİTu)
- ÇALIŞAN-SEN (Çalışanlar Birliği Sendikalar Konfederasyonu)

Öğretmenlerin yüzde kaçı sendika üyesi?​

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okul ve kurumlarda görev yapan okul müdürleri ve müdür yardımcılarının sendikalara göre dağılımını araştıran haber sitesinin verilerine göre, Bir sendika, MEB’de çalışan toplam öğretmen sayısının yüzde 33’ünü üye yapmış olmasına rağmen yöneticilerin yüzde 67,33’üne sahip olmuştur.

İşçilerin yüzde kaçı sendikalı?​

İşçilerin yüzde kaçı sendikalı?
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yayınladığı Ocak 2022 sendika istatistiklerine göre Türkiye’de 15 milyon 294 bin 362 işçiden 2 milyon 189 bin 645’i sendikalı olurken sendikalı işçilerin toplam kayıtlı işçilere oranı yüzde 14,32 oldu.

Sendika üye sayısı kaç olmalı?​

Sendika üye sayısı kaç olmalı?
6356 sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanununun 9’uncu maddesine göre sendikaların yönetim kurullarında en az 3 en çok 9 üye bulunmalıdır.

Hangi sendikalar 400 TL alabilecek?​

İktidar ile Memur-Sen’in anlaştığı memur toplu sözleşmesinde üç ayda bir verilen 400 TL’lik toplusözleşme ikramiyesinden yararlanabilmek için o hizmet kolundaki toplam çalışanların en az yüzde 1’ini örgütlemiş bulunan sendikalara üye olma şartı getirildi.

Memur-Sen hangi sendikaya bağlı?​

Memur Sendikaları Konfedarasyonu, kısaltması Memur-Sen olan 1995’te kurulan memur sendikaları konfederasyonu.

Memur-Sen hangi sendikaları kapsıyor?​

Memur-Sen hangi sendikaları kapsıyor?
EĞİTİM-BİR-SEN.

Kaç öğretmen sendikalı?​

Kaç öğretmen sendikalı?
Eğitim İş 950 üyeye sahiptir. SENDİKALARIN ÜYE SAYILARININ DAĞILIMI; Eğitim Bir Sen üye sayısı toplamda 297. 941 kişi olup, toplam öğretmen sayısı içindeki oranı yüzde 32,93’tür.Bu üyelerin 243.362 öğretmen ve 54.579 yönetici üyesi vardır.

Memurların yüzde kaçı sendikalı?​

Buna göre, 2 milyon 658 bin 555 memurdan 1 milyon 718 bin 984’ünün herhangi bir sendikaya üyeliği bulunuyor. Memurların sendikalaşma oranı ise yüzde 64,66 olarak belirlendi.

Memur sendikaları arasında Türkiye'de etkinlik gösteren ve memurların haklarını savunan çeşitli sendikalar bulunmaktadır. Bu sendikalar arasında şunlar yer almaktadır:

1. **Anadolu-Sen Konfederasyonu (Anadolu Eksen Kamu Çalışanları Sendikalar Konfederasyonu)**: Anadolu-Sen Konfederasyonu, kamu çalışanlarının haklarını savunan bir yapıyı temsil etmektedir.

2. **Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu (BASK)**: BASK, bağımsız kamu görevlilerinin sendikal haklarını korumaya odaklanmıştır.

3. **Birleşik Kamu-İş (Birleşik Kamu İşgörenleri Sendikaları Konfederasyonu)**: Birleşik Kamu-İş, kamu işgörenlerinin çıkarlarını gözetmeyi amaçlayan önemli bir sendikadır.

4. **Çalışan-Sen (Çalışanlar Birliği Sendikalar Konfederasyonu)**: Çalışan-Sen, çalışanların haklarını ve çıkarlarını korumak için faaliyet göstermektedir.

Öğretmenlerin sendika üyelik oranı konusunda ise Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarda görev yapan okul müdürleri ve müdür yardımcıları arasında yüzde 33'lük bir sendika üyelik oranı bulunmaktadır. Bu verilere göre, öğretmenlerin üçte biri sendika üyesidir.

Türkiye genelinde işçiler arasında sendika üyeliği oranı ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın Ocak 2022 istatistiklerine göre yüzde 14,32'dir. Bu istatistiklere göre, Türkiye'deki kayıtlı işçilerin yaklaşık yüzde 14'ü sendikalıdır.

Sendika üye sayısının yasal olarak belirlenmiş olan kriterler çerçevesinde en az 3 ve en fazla 9 üyeden oluşması gerekmektedir. Bu kural, 6356 sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu'nun 9. maddesinde belirtilmiştir.

Son olarak, Memur-Sen'e bağlı sendikalar arasında EĞİTİM-BİR-SEN bulunmaktadır. Memur-Sen'in kapsadığı sendikalar içinde EĞİTİM-BİR-SEN öne çıkan bir sendikadır.

Toplamda, memurların sendikalaşma oranı yaklaşık olarak yüzde 64,66'dır. Bu oran, memurlar arasında sendikaların ne kadar yaygın olduğunu göstermektedir.

Geri