- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 246.787
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Memur olan işçi kıdem tazminatı alabilir mi?
Dolayısıyla iş sözleşmesinin devlet memurluğuna geçiş sebebiyle feshedilmesi halinde işçi için haklı sebep oluşmayacağından dolayı işçi kıdem tazminatına hak kazanamaz.Memur kıdem tazminatı ne zaman ödenir?
Anılan hükme göre 5434 sayılı Emekli Sandığı Kanunu hükümlerine tabi olarak geçen hizmetler için kıdem tazminatına hak kazanılabilmesi için yaşlılık veya malullük ya da toptan ödemeye hak kazanacak şekilde iş sözleşmesinin sona ermesi gerekir. Memur olarak çalışılan süre için kıdem tazminatı talep hakkı doğmamıştır.Sözleşmeli işçi kıdem tazminatı alır mı?
Sözleşmeli işçi kıdem tazminatı alır mı?Dairemizin kararlılık kazanan uygulaması gereği belirli süreli iş sözleşmesinin süre sonunda işveren tarafından yenilenmeyeceğinin bildirilerek feshedilmesi ve hizmetin bir yıl bulunması halinde işçi kıdem tazminatına hak kazanacaktır (Yargıtay 9. H.D., 2008/13489 E., 2008/16388 K. ).”
Kamuda çalışan işçi istifa ederse tazminat alır mı?
Kural olarak, işten kendi rızasıyla ayrılan yani istifa eden işçinin kıdem tazminatı talep etme hakkı yoktur. Fakat işçi, haklı bir sebep ileri sürerek işyerinden ayrılırsa, istifa etmiş dahi olsa kıdem tazminatına hak kazanacaktır.Memur olmak için istifa eden işçi kıdem tazminatı alabilir mi?
Davacı 657 Sayılı Yasaya tabi memur statüsünde çalışmakta iken istifa etmek suretiyle işinden ayrıldığında ve sırf bu nedenle memuriyette geçirdiği uzun süreli hizmetine dair kıdem tazminatını alamamaktadır.5 yıllık memur istifa ederse tazminat alır mı?
5 yıllık memur istifa ederse tazminat alır mı?CEVAP: İşçilerden emekli olmak için aranan şartlardan yaş dışındakileri sağlayanlara kendi isteği ile ayrılsa da işinden ayrıldığı tarih itibarıyla kıdem tazminatları ödeniyor. Ancak istifa eden memurlara işçiler gibi emekli ikramiyesi ödenmiyor. Adı üzerinde ’emekli’ ikramiyesi.