AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Memur isci kadrosuna gecebilir mi?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
119.108
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Memur işçi kadrosuna geçebilir mi?​

Memur, istifa ederek işçi olabilir mi? İşçilik statüsü de, 4/B’li statüsü gibi 657 sayılı Kanunun dışında yer alan bir statüdür. İşçi statüsünde çalışan bir kişinin özlük hakları 4857 sayılı İş Kanunu ile düzenlenmektedir. Memur olan kişinin, işçi kadrosuna istifa ederek geçişi mümkündür.

Açıkta geçen süresi emekliliğe sayılıyor mu?​

2016 yılından bu yana açıkta olan öğretmen, emekli olmak istediğinde, eğer memur göreve geri döndürülmemiş ise açıkta geçen süreler emeklilikte yarı süre olarak değerlendirilir.

Görevden uzaklaştırma itiraz süresi ne kadardır?​

Görevden uzaklaştırma itiraz süresi ne kadardır?
Görevden uzaklaştırma kararına iptal davası itiraz edilmesi gerekmeksizin direkt açılabilir. Görevden uzaklaştırma kararına karşı iptal davası da diğer tüm idari işlemlerde olduğu gibi, işlemin ilgilisine tebliğinden itibaren 60 gün içinde açılmalıdır.

Memurun hak ve sorumlulukları nelerdir?​

Memurun hak ve sorumlulukları nelerdir?
Memurların ödev ve yükümlülükleri DMK’da ayrıntılı olarak belirtilmiştir. Bunlar; sadakat, tarafsızlık ve devlete bağlılık, davranış ve işbirliği, emirlere uymak, işbaşında bulunmak, devlet malım korumak, mal bildiriminde bulunmak, kıyafet ve ikamet mecburiyeti gibi hususlardır.

Devlet memurların hakları nelerdir?​

Memurların hakları, görevleri ve sorumlulukları Devlet Memurları Kanunu olarak bilinen 657 sayılı kanunla belirlenmiştir….Memurların İzin Hakları
- Yıllık İzin Hakkı
- Doğum İzni – Mazeret İzni Hakkı
- Hastalık İzni Hakkı
- Aylıksız İzin.

İstifa eden devlet memur başka kurumda göreve başlayabilir mi?​

Bu durum kanunlarda görevden çekilme olarak adlandırılır. 657 sayılı Devlet Memurları kanuna göre görevinden istifa eden memurlar belirlenen şartlara göre görevlerine geri dönebilirler. Ancak eğer istifa iki defadan fazla olmuşsa bu haklarını kaybedeler ve memuriyete geri dönüşleri olmaz.

Devlet memuru tekrar tercih yapabilir mi?​

Devlet memuru tekrar tercih yapabilir mi?
Memur olarak atanan kişiler aynı sınav sonucunu ve puan türünü kullanarak yeniden merkezi yerleştirme süreçlerine başvuramazlar. Bu değişim yasal düzenlemelerle engellenmiştir. Ancak memur olarak görev yapan ve yeni bir KPSS sonucu kullanıp farklı kadrolara başvuru yapan kişiler için engellemeler hükümsüzdür.
 
Memur işçi kadrosuna geçebilir mi?
Evet, memur olan bir kişi istifa ederek işçi kadrosuna geçebilir. İşçilik statüsü, 4/B'li statüsü gibi 657 sayılı Kanunun dışında yer alan bir statüdür. İşçi statüsünde çalışan bir kişinin özlük hakları ise 4857 sayılı İş Kanunu ile düzenlenmektedir. Dolayısıyla, memur olarak çalışan bir kişinin, istifa ederek işçi kadrosuna geçmesi mümkündür.

Açıkta geçen süresi emekliliğe sayılıyor mu?
2016 yılından bu yana açıkta bulunan bir öğretmenin, emekli olmak istediğinde, eğer memur göreve geri döndürülmemişse açıkta geçen süreler emeklilikte yarı süre olarak değerlendirilmektedir. Bu durum emeklilik hesaplamaları sırasında dikkate alınır.

Görevden uzaklaştırma itiraz süresi ne kadardır?
Görevden uzaklaştırma kararına karşı iptal davası açılması gerekmeksizin doğrudan itiraz edilebilir. Ancak görevden uzaklaştırma kararına karşı iptal davası açılacaksa, diğer idari işlemlerde olduğu gibi, işlemin ilgilisine tebliğinden itibaren 60 gün içinde dava açılmalıdır.

Memurun hak ve sorumlulukları nelerdir?
Memurların hak ve sorumlulukları Devlet Memurları Kanunu'nda ayrıntılı olarak belirtilmiştir. Bazı temel hak ve sorumlulukları ise şunlardır: sadakat, tarafsızlık ve devlete bağlılık, davranış ve işbirliği, emirlere uymak, işbaşında bulunmak, devlet malını korumak, mal bildiriminde bulunmak, kıyafet ve ikamet mecburiyeti gibi konulardır.

Devlet memurların hakları nelerdir?
Devlet memurlarının hakları, görevleri ve sorumlulukları 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nda belirtilmiştir. Bazı izin hakları ise şunlardır: yıllık izin hakkı, doğum izni - mazeret izni hakkı, hastalık izni hakkı, aylıksız izin gibi haklar mevcuttur.

İstifa eden devlet memur başka kurumda göreve başlayabilir mi?
657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na göre görevinden istifa eden memurlar, belirlenen şartlara göre görevlerine geri dönebilirler. Ancak, eğer memurun istifası iki defadan fazla olmuşsa, bu haklarını kaybedebilir ve memuriyete geri dönme şansını kaybedebilirler.

Devlet memuru tekrar tercih yapabilir mi?
Devlet memuru olarak atanan kişiler, aynı sınav sonucunu ve puan türünü kullanarak yeniden merkezi yerleştirme süreçlerine başvuramazlar. Ancak, memur olarak görev yapan ve farklı bir kadroya başvurmak isteyen kişiler, yeni bir KPSS sonucu kullanarak tercihte bulunabilirler. Bu durum yasal düzenlemelerle belirlenmiştir.
 
Geri
Üst