Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Memur emekli maas farki ne kadar?

Editör

Yeni Üye

Memur emekli maaş farkı ne kadar?​

Bu maaş farklarının ödeneceği tarih belli oldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yaptığı açıklamada farkların 27 Ocak Perşembe günü hesaplara geçeceğini duyurdu. EMEKLİ MAAŞ FARKI – Memur ve emeklilerin yüzde 2,5’luk maaş zam farkı 15 Ocak’taki maaşlara yetişmemişti.

Emekli sandigi maaş farklari ne zaman odenecek 2022?​

FARKLAR 27 OCAK’TA ÖDENECEK Buna göre, emekli, malul, vazife malulü, dul ve yetim aylığı alanların 1 Ocak 2022 tarihinden geçerli olmak üzere aylıklarında oluşan fark tutarları 27 Ocak’ta ödenecek. Ödemeler, aylık almakta oldukları banka ve PTT şubelerindeki hesaplarına yapılacak.

Emekli Maaş Farkları ne kadar oldu?​

Emekli Maaş Farkları ne kadar oldu?
İşte emekli maaş farklarında son durum. Memur maaşlarına uygulanacak toplu sözleşme zammı yüzde 7,5’e yükseltildi. 2,5 puanlık fark için memur ve memur emeklisine fark ödemesi yapılacak. Yüzde 2.5 ilave zammın maaşlarına yansıtılacağını öğrenen emekliler, tarih bilgisini merak ediyordu.

Yetim aylığı anneye devreder mi?​

Yetim aylığı anneye devreder mi?
Yetim maaşı alın çocuk şartları kaybetme nedeniyle aylıktan çıkması halinde dul anne veya dul babanın aylık oranı; Kendileri memur olarak çalışmıyor ve memur olarak aylık almıyorlarsa aylık oranı % 60 dan, % 75 e yükselir. Yani, yetim çocuk aylıktan çıktığında aylığı dul anne veya dul babaya belli oranda devreder.

Çeyiz parası alınca annemin maaşı kesilir mi?​

Eğer yetim maaşının tamamını dul eş alıyorsa, yetim kız çocuğuna çeyiz parası verilmesi halinde dul eşin maaşında kesilme görülebiliyor. Bu kesinti dul eşin aldığı maaştan, yetim kız çocuğunun maaş üzerindeki hakkı oranında, 12 ya da 24 boyunca yapılıyor.

Yetim çeyiz parası 2021 ne kadar?​

Çeyiz parası yetim aylığı alan kadının maaşı üzerinden hesaplanmaktadır. 4A ya da 4B sigorta kolu üzerinden 500 TL yetim maaşı alanlar, 12.000 TL alırlar. 4C sigorta kolundan 500 TL yetim aylığı alınması durumunda ise; çeyiz parası ödemesi 6.000 TL olur.

2022 temmuz SSK emekli zammı ne kadar olacak?​

2022 temmuz SSK emekli zammı ne kadar olacak?
Temmuz ayında haziran ayı enflasyon oranının açıklanmasının ardından rakam netleşecek. Ocak ayında Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2022 yılında memur ve memur emeklilerine verilen ilk 6 ay için yüzde 5’lik zammı yüzde 7.5 olarak güncellediklerini açıkladı.

Temmuzda emekli maaşlarına ne kadar zam gelecek?​

Temmuzda emekli maaşlarına ne kadar zam gelecek?
Emekliler ve memurlar 6 aylık enflasyona göre Temmuz’da alacağı zammı hesaplamaya başladı. Buna göre SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin dört aylık enflasyon verilerine göre alacağı zam miktarı toplamı yüzde 31,71 oldu. Yani şimdiden SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşına en az yüzde 31,71 oranında zam yapılacağı kesinleşti.

Merhaba! Memur emekli maaş farkı hakkında detaylı bilgi vermek isterim.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın yaptığı açıklamaya göre, memur ve emeklilerin yüzde 2,5'lik maaş zam farkı, 27 Ocak Perşembe günü hesaplarına geçecek. Bu farkların 15 Ocak'taki maaşlara yetişmediği belirtilmişti. Emekli, malul, vazife malulü, dul ve yetim aylığı alanların 1 Ocak 2022 tarihinden geçerli olmak üzere aylıklarında oluşan fark tutarları da 27 Ocak'ta ödenecek. Ödemeler, aylık alınan banka ve PTT şubelerindeki hesaplara yapılacak.

Memur maaşlarına uygulanacak toplu sözleşme zammı yüzde 7,5'e yükseltildi ve bu kapsamda 2,5 puanlık fark için memur ve memur emeklisine fark ödemesi yapılacak. Yüzde 2,5 ilave zammın maaşlara yansıtılacağı bilgisi de paylaşıldı.

Ayrıca, yetim aylığı konusunda da bilgi vermek istiyorum. Yetim maaşı alınan çocuğun aylıktan çıkması halinde dul anne veya dul babanın aylık oranı değişebiliyor. Eğer yetim maaşının tamamını dul eş alıyorsa ve yetim kız çocuğuna çeyiz parası verilmesi durumunda, dul eşin maaşında kesinti yapılabilmektedir.

Çeyiz parası ise yetim aylığı alan kadının maaşı üzerinden hesaplanmaktadır. 4A ya da 4B sigorta kolu üzerinden 500 TL yetim maaşı alanlar için çeyiz parası 12.000 TL iken, 4C sigorta kolundan 500 TL yetim aylığı alanlar için çeyiz parası 6.000 TL olarak belirlenmiştir.

Son olarak, 2022 Temmuz ayında SSK emekli zammı ile ilgili olarak Haziran ayı enflasyon oranının açıklanmasının ardından net rakam belli olacak. Ocak ayında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasına göre, 2022 yılında memur ve memur emeklilerine verilen ilk 6 ay için yüzde 5'lik zam yüzde 7,5 olarak güncellenmişti.

Temmuzda SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin alacağı zam miktarının yüzde 31,71 olacağı belirtilerek, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarına en az bu oranda bir zam yapılacağı kesinleşmiştir. Temmuzda emekli maaşlarına tam olarak ne kadar zam geleceği ise dört aylık enflasyon verilerine göre belirlenecektir.

Konuyla ilgili daha fazla detay veya başka sorularınız varsa çekinmeden sorabilirsiniz. Yardımcı olmaktan mutluluk duyarım.

Geri