- Konu Yazar
Memleketim şarkısı hangi dillerde söylendi?
Orta Avrupa’dan çıkıyor. Yahudilerin konuştuğu “Yiddiş” dilinde söyleniyor. Parça 1960’ların sonunda, bizim Ajda Pekkan’a tekabül eden İsrailli sanatçı İlanit tarafından poplaştırılınca, ünü yayılmaya başlıyor. Hatta Fransız şarkıcı Mireille Mathieu tarafından da söyleniyor.Sezen Aksu Adem Havva şarkısını ne zaman çıkardı?
‘Şahane Bir Şey Yaşamak- Cahil Adem ile Havva’ şarkısı ne zaman çıktı? : Sezen Aksu’nun gündeme oturan Adem ve Havva şarkısı aslında yeni değil. Sezen Aksu şarkıyı 2017 yılında yaptı.Memleketim şarkısı israil Marşı mı?
Memleketim şarkısı israil Marşı mı?Eski eşim Ayten Alpman’ın “Memleketim” şarkısı buna en güzel örnektir. Bu İsrail’in milli şarkısıdır. Yabancı şarkının Türkçe ‘ye çevrilmesinde mahsur yok, ama bu Türk milletine en büyük ihanet şarkısı oldu. O dönem şarkı TRT’nin raflarında duruyor.
Bir Başkadır Benim Memleketim kimin şiiri?
Bir Başkadır Benim Memleketim kimin şiiri?1972 sözlerini Fikret Şeneş `in yazdığı “Bir Başkadır Benim Memleketim” plağı pek ilgi görmez. 1974 yılında Kıbrıs çıkartması ile TRT `de “Memleketim” çok sık çalınmaya başlayınca şarkı tekrar 45lik plak olarak piyasaya sürülür ve büyük satış rakamlarına ulaşır.
Sezen Aksu aciklama yapti mi?
Aksu, dün yazdığı “Avcı” şarkısının sözlerini de paylaştı: “Sen beni sezemezsin/Dilimi ezemezsin” DUVAR – “Şahane Bir Şey Yaşamak” şarkısındaki Hz. Adem ve Hz. Havva’yla ilgili ifadeler nedeniyle hedef gösterilen sanatçı Sezen Aksu yazılı açıklama yaptı.Sezen Aksu’nun olay şarkısı ne zaman çıktı?
YouTube’da ilk olarak 2017 yılında yayınlanan şarkıdaki “Binmişiz bir alâmate, gidiyoruz kıyamete. Selam söyleyin o cahil Havva ile Adem’e” ifadeleri büyük tepki çekti.Sezen Aksu Hazreti Adem hakkında ne demiş?
Sezen Aksu Hazreti Adem hakkında ne demiş?Sezen Aksu’nun “Şahane Bir Şey Yaşamak” adlı şarkısının içerisindegeçen; “Selam söyleyin o cahil, Havva ile Adem’e” sözleri gündeme bomba gibi düştü. Aksu konuyla ilgili sosyal medya hesaplarından sonunda yanıt verdi.
Sezen Aksu Adem peygamber hakkında ne söyledi?
Sezen Aksu Adem peygamber hakkında ne söyledi?Aksu’nun söz konusu şarkıda, “Hz. Adem ile Hz. Havva bütün insanlığın müşterek değeri ve ortak atalarıdır” ifadelerini kullanması, dini değerlere hakaret olarak nitelendirildi.
Hayat bayram olsa orjinali hangi ülkenin?
‘Gençlik Marşı’ İsviçre’ye ait çıktı! Bu müzik parçalarından en bilinenleri ise döneminin popüler olmuş şarkıları ve marşları olan Dağ başını duman almış (Gençlik Marşı), Memleketim, Sev kardeşim ve Hayat bayram olsa…Hayat bayram olsa kime ait?
Şenay Yüzbaşıoğlu, (19 Ocak 1947, İstanbul – 4 Ocak 2013, İstanbul), Türk şarkıcı ve söz yazarı. Sev Kardeşim ve Hayat Bayram Olsa şarkıları ile tanınmıştır.Bir Başkadır Benim Memleketim neden yazıldı?
Bir Başkadır Benim Memleketim neden yazıldı?Bugün elde bulunan kayıtlar gösteriyor ki, bu ezgi bizimle değil, çok önceden İspanyol Yahudi halkıyla özdeşleşmiş bir ezgi. İlham Gencer, 33 yıl önce olduğu gibi bugün de, “Memleketim”in müziğinin, Museviler’in kahramanlık öykülerini anlatan “Az der Rebe Elimeylekh” için bestelendiğini söylüyor.