- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.242
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Konu Yazar
- #1
Memelilerde partenogenez olur mu?
Memelilerde partenogenez ( Güncel olmayan kaynaklarda eşeyli üreme altında sınıflandırılır. bunun nedeni, mayoz bölünmeyle oluşan bir eşey hücresinin bu süreçte yer alması). Yumurta hücresi döllenme olmaksızın gelişiyor ve bu nedenle de haploid (n sayıda kromozom taşıyan) bir birey meydana geliyor.Erkek arılar kısır mı?
arılar da insanlar gibi cinsiyet faktörü belirlenmez. yani arılarda XX dişidir, XY erkektir durumu yoktur!Erkek arının sperm ana hücresi mayoz geçirir mi?
Erkek arının sperm ana hücresi mayoz geçirir mi?Haploid kromozoma sahip erkek arıların eşey organlarında mayoz bölünme oluşmaz. Bir hücreden ekvatoryal bölünme ile yalnız iki sperma meydana gelir.
Erkek arı kaç n kromozomlu?
Erkek arı kaç n kromozomlu?Erkek ve dişi gametlerin her biri 16 kromozoma sahiptir. Bunların birleşmesiyle kromozom sayısı zigotta 32’ye yükselir. Döllenmiş yumurtadan meydana gelen işçi ve kraliçe arılar diploid yapıya sahip olup 32 kromozom taşırlar (Taber 1980, Demirsoy 1992, Dearden ve al. 2003).
Partenogenez üreme şekli hangi canlılarda görülür?
Partenogenez Hangi Canlılarda Görülür? Partenogenez üremeye biyoloji derslerinde daha çok arılar örnek verilir. Fakat bu üreme şekli sadece arılara özel değildir. Balık, kurbağa, sürüngenlerin bazıları, çeşitli kuş türlerinde partenogenez üreme şekli görülebilir.Erkek arılar bal yapar mı?
Erkek arılar veya dronlar; arı kolonilerinde tek görevleri ana arıyla (kraliçe) çiftleşmek olan, bal üretmeyen arılar.Erkek arılar ne zaman ölür?
Erkek arılar ne zaman ölür?Erkek arı, genç ve çiftleşmemiş ana arıyı havada yakalar ve onunla çiftleşir. Ana arıyla çiftleşen erkek arı çiftleşme organını kaybeder ve ölür. Ortalama yaşam süresi 55-60 gündür.
Erkek arı ne işe yarar?
Erkek arı ne işe yarar?Erkek arılar veya dronlar; arı kolonilerinde tek görevleri ana arıyla (kraliçe) çiftleşmek olan, bal üretmeyen arılar. Bir kolonide tamamı dişi olan işçi arılara kıyasla az sayıda (genellikle 300-3000) erkek arı bulunur. Erkek arıların iğnesi bulunmaz.
Sadece dişi arılar sokar Çünkü sadece dişi arıların iğneleri vardır. Üzücü olan ise bal arılarının herhangi birini ya da bir şeyi soktuktan sonra ölmeleri…
Erkek arılar, döllenmemiş yumurtalardan gelişir ve yumurta olarak bırakıldıkları petek gözünden 24 günde ergin hale gelirler. 1-8 günlük dönemde genç işçi arılarca besin değeri düşük olan besinle beslenirler. Erkek arılar için hazırlanan bu besin, ağız salgıları polen ve bal karışımı ile oluşturulur.