AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Memede Puturcukler neden olur?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Memede Pütürcükler neden olur?​

Kadınların meme başı bölgelerinde ortaya çıkan kabarcıklar genelikle emzirme dönemlerinde değişen hormonlarıyla ilgili olduğu düşünülmektedir. Bu lezyonlara süt kabarcığı da denilmektedir ve vücut sağlığı olarak herhangi bir endişe verici sonuç doğurmaz ancak çoğu kadınlar için önemli bir estetik sorun olarak görülür.
Areola büyümesi neden olur?
Ergenlik Döneminde Meme Gelişimi Özellikle yumurtalıklardan salgılanan östrojen hormonunun etkisiyle süt kanalları genişlemeye, uzamaya ve dallanmaya başlar. Önce meme dokusu areola altında tomurcuklanarak büyür. Daha sonra areola genişler ve areola altında meme dokusu büyür ve yağ dokusu artar.
Göğüste kırmızı çizgiler neden olur?
Meme üzerindeki kırmızı lekeler genellikle döküntü veya diğer cilt rahatsızlıklarının belirtileridir. Daha az yaygın olarak, meme kanserinin görsel bir belirtisi de olabilirler. Meme kanserinin erken belirtilerini tanıyabilmek erken tanı ve tedaviye izin verebilir ve kişinin bakış açısını iyileştirebilir.

Memede Pütürcükler hamilelik belirtisi mi?​

Memenin etrafındaki kabarcıklar hamilelik belirtileri arasındadır. Göğüs ucunun etrafında yer alan areola denilen bu koyu renkli bölgede, gebeliğin oluşması ile beraber daha fazla koyulaşarak genişleyecektir. Ayrıca bu doku pütürlü bir hal alabilir.
Göğsünde sivilce çıkması ne anlama gelir?
Göğüste Sivilce Neden Çıkar? Memede sivilce çıkma durumu bir çok sebepten olabilir. Bunlar sıcaklık, terleme, hormonlara bağlı sebepler, kıl folikürleri, yağ bezelerinin iltihaplanması… Ayrıca daha bir çok şey göğüste çıkan sivilce sebepleri arasında gösterilebilir. Fakat en çok rastlanan şey ise strestir.
Areola nasıl küçültülür?
Areola küçültme nasıl yapılır Ameliyat esnasında dairesel olarak meme başı etrafından bir doku parçası çıkarılacak. Sonrasında kalıcı dikişler ile dikilecek. Areola ile meme çizgisinden kesi yapılabilir bu da ameliyatın sonrasında iz kalmasını engeller. Özel bir südyen kullanılmasını doktorunuz isteyebilir.

Areola neden koyulaşır?​

Özellikle göğüs ucunun çevresindeki kahverengi bölge olan areola, koyulaşıp hassaslaşır, hatta büyüyebilir. Bu durumun sebebi, artan hormonlardan dolayı kan dolaşımının artması ve bu nedenle göğüs bölgesindeki damarların belirginleşmesidir.
Memede kırmızı çatlaklar neden olur?
Yaşlandıkça, kilo alıp verdikçe, ergenlikte memeler yeni büyümeye başladığında çatlak izleri oluşur. Her ne kadar kötü bir durum gibi gözükse de aslında tamamen normal. Ayrıca yüksek stres seviyeleri de çatlak izlerinin erken görünmesine neden olabilir, bu nedenle mümkünse, stresten uzak durmaya çalışmak gerekir.
Kırmızı çatlaklar neden olur?
Kırmızı çatlaklar özellikle aşırı kilo alıp verme, doğum yapma gibi durumlardan dolayı ortaya çıkar. Cildin görüntüsünü ciddi manada bozan bir durum olan çatlaklar genellikle kadınlarda olsa da erkeklerde de aşırı kilo alıp verme durumunda görülebilmektedir.

Hamilelikte memelerde ne gibi değişiklikler olur?​

Memenin tamamında ya da meme ucunda hassasiyet görülmesi, hamileliğin ilk belirtilerinden biri olarak kabul edilir. Gebeliğin oluşması ile birlikte kadınlık hormonları yükselmeye başlar ve kan dolaşımında da genel bir artış görülür. İlk aylardaki bu değişimler, öncelikle memelerde gözlemlenebilir hale gelir.
Hamilelikte memede şişlik ne zaman başlar?
Hamileliğin ilk belirtileri, döllenmenin oluşumundan sonraki 5-10 gün arasında hissedilebilir. Regl öncesi ve sırasında yaşanan şişkinlik hissi, hamileliğin ilk belirtilerinin arasındadır. Göğüslerde yaşanan hassasiyet, meme uçlarının ve çevresindeki halkanın koyulaşması da hamileliğe işaret eder.
Ağrılı sivilce neden olur?
Fazla yağlı yiyecek tüketmek, yetersiz sıvı alımı, karaciğerde yağlanma, deri ve dokularda tahriş, ilaç kullanımı, gazlı içecek tüketimi, düzensiz beslenme iltihaplı sivilcelerin oluşma sebepleridir.
 
Geri
Üst