AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Memede duktal nedir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
131.722
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Memede duktal nedir?​

Duktal ektazi süt kanalının genişlemesi ve sertleşmesidir. Süt kanallarında genişleme daha çok 40 ve 50 yaş grubundaki kadınlarda görülür. Hastanın yakınması, yeşil-siyah renkli, koyu kıvamlı yapışkan bir sıvının meme başından gelmesidir.

Koltuk altı muayenesi nasıl yapılır?​

Koltuk altından başlayarak, memenin dışından büyük bir daire çizin. Gittikçe daireleri küçülterek meme başına doğru tüm bölgeyi muayene edin. Koltuk altınızdan başlayarak parmaklarınızı yukarı aşağı hareket ettirin. Hareketleri içe doğru kaydırarak devam edin.
Koltuk altı lenf bezleri kaç tane?​
Koltukaltında 23-44 tane lenf bezi bulunur. Üçten fazla koltukaltı lenf bezinde kanser hücresi bulunursa, ya da memedeki tümör büyükse, mastektomiden sonra radyoterapi de uygulanır.

En iyi koltuk süngeri hangisi?​

En iyi koltuk süngeri hangisi?
Piyasada kaliteli ve mukavemetli olarak en çok tercih edilen süngerler gri 32 ve 28 dansite süngerlerdir. 35 dansite ve HR gibi daha lüks süngerler de mevcuttur. Fakat sağlam ve kullanışlı bir ürün için 32 dansite yeterli kaliteye sahiptir.

Duktal ektazi tehlikeli mi?​

Duktal ektazi tehlikeli mi?
Tedavisi İçin Neler Yapılmalıdır: Süt kanallarında genişleme yani duktal ektazi kanser değildir ve zamanla kansere dönüşecek bir durum değildir. Aşırı ağrı ve meme başı akıntısı neden oluyorsa cerrahi olarak çıkarmak çok nadiren gereklidir.

Memede süt olup olmadığını nasıl anlarız?​

Bebeğiniz anne memesini aradığında gece ve gündüz sık sık emzirin….
- Beslenme sonrasında boşalma hissi alıyorsa,
- Bebeğiniz güçlü emiyorsa,
- Bebekte beslenme sonrası doygunluk hissi oluyorsa,
- Günde en az 6 kez altını ıslatıyorsa,
- Günde en az 4 kez kaka yapıyorsa, sütünüz YETERLİ demektir.

Meme muayenesi kaç yaşında başlamalı?​

30-40 yaş arasındaki her kadın 3 yılda bir doktor tarafından muayene edilirken, memesi uygun olan kadınlara 35 yaşında başlangıç mamografisi çekilmeli, 40 yaşından sonra ise yıllık mamografi kontrolleri yapılmalıdır. 75 yaşına kadar yıllık kontrollere devam edilmelidir.
Meme muayenesi adetten kac gun sonra yapilir?​
Kendi kendine meme muayenesi 20 yaşından önce yapılmamalıdır. 20 yaşından sonra her kadının aylık düzenli olarak memesini kontrol etmesi, erken tanı için yaşamsal önem taşımaktadır. Meme muayenesi yapmak için en ideal zaman, adet döneminin bitiminden 4-5 gün sonraki dönemdir.

Lenf nodu kaç tane?​

Lenf nodu kaç tane?
Erişkinlerde yaklaşık 450 lenf nodu vardır.

Koltuk altı lenf bezleri alınırsa ne olur?​

Koltuk altı lenf bezleri alınırsa ne olur?
Koltuk altı lenf bezleri çıkarıldıktan sonra, kol iç kısmında uyuşukluk, his azalması, uyuşukluk ve duyu kaybı omuzda hareket kısıtlığı ve kolda ödem (lenfödem) ortaya çıkabilir. Bu komplikasyonlar, bekçi lenf bezi biyopsisi yapıldığında daha azdır.

Koltuk süngeri kalitesi nasıl anlaşılır?​

Koltukta oturumun kalitesini sünger yoğunluğu, sünger kalınlığı, sünger tipi ve kullanılan elyaf miktarı belirler. Yoğunluk (Dansite, DNS olarak da geçer): Bir m3 içindeki malzeme miktarını kg cinsinden ifade eder. Oturum minderlerinde kullanılan süngerler 28 DNS’den başlayıp 40 DNS’ye kadar değişir.

Granür sünger nedir?​

Sünger konusunda en önemli alternatif olan granül sünger önemli katma değer sağlayan üründür. Granül bondex dediğimiz ürün sünger atıklarının kırpık haline getirilip preslenip baskı sonucu yeniden blok sünger haline dönüştürülüp Rebonded Bondex Foam adını alır.
Duktal ektazi kanser mi?​
Duktal ektazi iyi huylu bir hastalık olmasına rağmen bazen meme kanseriyle karıştırılabilmektedir. Ultrasonda veya meme başı akıntısı nedeniyle uygulanan DUKTOSKOPİ işlemi sırasında süt kanalı genişlemiş olarak görülür.

Süt kanallarının genişlemesi tehlikeli midir?​

Süt kanallarının genişlemesi tehlikeli midir?
 
Süt kanallarının genişlemesi, yalnız başına tehlikeli bir durum değildir. Genellikle duktal ektazi adı verilen bu durum iyi huylu bir hastalıktır ve kanser değildir. Duktal ektazi genellikle 40 ve 50 yaşlarındaki kadınlarda görülür ve genişleme sonucu süt kanallarında oluşan tıkanıklıklar nedeniyle yeşil-siyah renkli, koyu kıvamlı bir sıvının meme başından gelmesine sebep olabilir.

Tedavisi genellikle gerektirmeyen duktal ektazi nadir durumlarda aşırı ağrı veya meme başı akıntısı gibi şikayetlere neden oluyorsa cerrahi olarak çıkartılabilir. Ancak duktal ektazi kanserle karıştırılabileceği için doktor kontrolü ve takibi önemlidir.

Süt kanallarının genişlemesi genellikle iyi huylu bir durum olup kansere dönüşme riski düşüktür. Ancak herhangi bir şüphe durumunda mutlaka doktorunuzla iletişime geçmek ve gerekli muayeneleri yaptırmak önemlidir.
 
Geri
Üst