AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Melocan nasil haslanir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.319
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Melocan nasıl haşlanır?​

Gelelim yapılışına:
- Öncelikle melocanları sirkeli bir suya yatırıp güzelce yıkayalım.
- Sonrasında doğrayalım. 3 ya da 4’e kesmek yeterli.
- Kaynar suyun içine atıp 10 dakika kadar haşlıyoruz.
- Sonrasında haşlanan melocanlarımızın acı suyunu süzüyoruz.
- Diğer yandan 3 adet soğanımızı ve 5 diş sarımsağımızı doğruyoruz.
Melocan nasıl bir bitkidir?
Melocan (Saparna), Dikenucugiller (Smilacaceae) familyasından, odunsu, 15 metreye kadar büyüyebilen, sarılıcı, tırmanıcı, dikenli ve çok yıllık bir bitkidir. Yüreğimsi yapraklarının sapları kısadır, kenarlarında diken bulunur.
Melocan kavurması hangi yöreye aittir?
Kısa bir süre boyunca yetişen ve sonrasında sertleşerek odunsu kıvama dönüştüğü bilinen melocan, vatandaşlar tarafından sevilerek tüketiliyor. Melocan, özellikle Ordu’da mıhlama, börek, turşu, kavurma ve börek içi olarak tüketiliyor.

Melocan Kavurmasi kaç kalori?​

Melocan kavurması kaç kalori? 1 porsiyonu ise 50.0 gram olup 20.0 kalori içermektedir. Bu yemek C Vitamini, Lif, Potasyum yönünden zengindir.
Melocan otu nerede yetişir?
Genel olarak Karadeniz Bölgesi’nde yetişen melocan otu nerede bulunur diye baktığımızda, Samsun, Kastamonu, Zonguldak, Trabzon, Rize, Giresun gibi illerimizde görülmektedir. Ayrıca Edremit-Balıkesir ve Gözne-Mersin yörelerinde de rastlanmaktadır. Yetiştiği bölgeye göre farklı isimlerle anılmaktadır.
Melocan hangi ayda çıkar?
Melocon otuyla yapılan yemekler, özellikle Çarşamba ilçesinde sofraların vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alıyor. İlkbahar aylarında yağmurların başlamasıyla büyüyen ve kasım ayına kadar doğada dikenlerin ucundan kadınların binbir zahmetle topladığı kırçanın turşusu ve kavurması yapılıyor.
Tezgahlarda satılmaya başlanan Karadeniz iklimine has, ilkbaharda tarla veya orman kenarlarında yetişen melocan, kilogramı 15 liradan satılıyor. Kısa bir süre boyunca yetişen ve sonrasında sertleşerek odunsu kıvama dönüştüğü bilinen melocan, vatandaşlar tarafından sevilerek tüketiliyor.
Merulcan kaç kalori?
Bu yemeğin 100 gramı 40.0 kalori ihtiva eder. 1 porsiyonu ise 50.0 gram olup 20.0 kalori içermektedir.
Melocan otu nedir nerede yetişir?

Diken Ucu ne zaman çıkar?​

“DİKEN OLAN HER YERDE YETİŞİYOR” Kısacası diken olan her yerde yetişiyor. Tepeden tırnağa doğal ve organik olan bir ürün. Ordu’da geniş alanlarda yetişiyor. Bahar ayı özellikle de mayıs ayı merulcan bitkisinin en verimli olduğu aylardan birisi.
1 tabak melocan kaç kalori?
1 porsiyonu ise 50.0 gram olup 20.0 kalori içermektedir. Bu yemek C Vitamini, Lif, Potasyum yönünden zengindir.
 
Geri
Üst