AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Melek yatirimcilara nasil sunum yapilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Melek yatırımcılara nasıl sunum yapılır?​

Sunumunuzun başında kısaca kim olduğunuzdan bahsetmeniz gerekmektedir çünkü yatırımcılar sadece girişime değil aynı zamanda girişimciye de yatırım yapıyor. Kimsiniz, ne iş yaparsınız, nitelikleriniz nelerdir, hangi sektörlerde faaliyet gösterdiniz gibi bilgilere yer vermeniz gerekiyor.
Yatırım fonlarını kim denetler?
FON PORTFÖYÜNÜ KİM YÖNETİR? Fon kurucu tarafından veya kurucunun belirleyeceği başka bir portföy yönetim şirketi (SPK’dan portföy yöneticiliği yetki belgesi alan portföy yönetim şirketleri yönetici olabilir) ile yapılan portföy yönetim sözleşmesi çerçevesinde yönetici tarafından yönetilir.

Pitch sunum nedir?​

Baseball’da sıkça kullanılan pitch, atıcının topu fırlatması deniyor. Türkçeye yatırımcı sunumu olarak çevirebileceğimiz pitch deck genellikle powerpoint, keynote vb slayt araçlarıyla geliştirilmiş yatırımcılara veya hedef kitlenize şirketiniz, iş planınız veya ürününüzle ilgili bilgi veren sunumlar diyebiliriz.
Yatırımcı sunumunda neler olmalı?
Yatırım Sunumunda Kesinlikle Olması Gerekenler
Sermaye Piyasası Kurulu Emeklilik yatırım fonları, portföy yönetim şirketleri ile emeklilik şirketleri arasında yapılan sözleşmeler ile saklayıcılara ilişkin düzenlemeleri yapar; söz konusu unsurların faaliyetlerini ve emeklilik yatırım fonlarındaki olağandışı fiyat ve miktar değişimlerini denetler.
Varlık Fonu kim denetliyor?
Şirket, Şirket tarafından kurulacak diğer şirketler, Türkiye Varlık Fonu ve Türkiye Varlık Fonu bünyesinde kurulacak alt fonların bir önceki yıla ait mali tabloları ile faaliyetleri, her yıl ekim ayında Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından, birinci ve ikinci fıkralar kapsamında hazırlanan ve …

Pitch nasıl yapılır?​

İyi bir pitching kısa olmalıdır. Uzun cümlelerden oluşmamalı, kısa öz ifadeler içermelidir….Sabancı’nın içerik önerisi hazırlamanın ana unsurları olarak gördüğü başlıklar ise şöyle:
- Açık ve net olmalısınız.
- Kendinizi iyi tanıtmalısınız.
- Çok uzun pitch göndermekten kaçının.
Pitch deck nasıl yapılır?
Temelde, bir Pitch Deck sunumu yapısı gereği sade, basit, ilgi çekici ve harekete geçirici olmalıdır. Ortalama olarak bir Pitch Deck sunumunda 19’dan fazla slayt olmamalıdır. Esasen sunuma eklenmesi gereken başlıklar; “Problem, Solution, Market, Product, Traction, Team, Competition, Financials, Amount being raised”.

Yatırım sunumu nasıl hazırlanır?​

Yatırım Sunumunda Kesinlikle Olması Gerekenler
- Giriş | Kendini ve Amacını Açıklama.
- Sorun | Girişim Hangi Problemlere Çözüm Oluyor?
- Çözüm | Girişiminizin sunduğu çözüm.
- Çözümünüzün Avantajları | Çözümün Rakiplerinden Farkı
- Çalışma Şekli | Girişiminizin Gerçekleşme Şekli.
- Müşteri | Müşteri Potansiyelleri.

Geri