Melek İle İlgili Ayetler

zeberus

Yeni Üye
Kuranda Melek Ayetleri

Hani Rabbin, e: “Emin ben, yeryüzünde bir halife var edeceğim demişti Onlar da: “Biz seni şükrünle yüceltir ve (sürekli) takdis ederken, orada bozgunculuk çıkaracak ve kanlar akıtacak birini mi var edeceksin? dediler (Allah “Şüphesiz sizin bilmediğinizi ben bilirim dedi

(BAKARA SURESİ 30)

Ve Adem ’e isimlerin hepsini öğretti Daha Sonra onları meleklere yöneltip: “Eğer dürüst sözlüyseniz, bunları bana isimleriyle haber verin dedi

(BAKARA SURESİ 31)

Ve meleklere: “Adem ’e secde edin dedik Iblis hariç (hepsi) secde ettiler O ise, diretti ve kibirlendi, (bu nedenle) kafirlerden oldu

(BAKARA SURESİ 34)

Her kim Allah ’a, meleklerine, elçilerine, Cibril ’e ve Mikail ’e düşman ise, bundan böyle kuşkusuz Allah da kafirlerin düşmanıdır

(BAKARA SURESİ 98)

Ve onlar, Süleyman ’ın mülkü (nübüvveti) hakkında şeytanların anlattıklarına uydular Süleyman inkâr etmedi; ancak şeytanlar inkâr etti Onlar, insanlara sihri ve Babil ’deki iki meleğe Harut ’a ve Marut ’a indirileni öğretiyorlardı Fakat o ikisi: “Biz, yalnızca bir fitneyiz, sakın inkâr etme demedikçe hiç kimseye (bir şey) öğretmezlerdi Ama onlardan erkekle karısının arasını açan şeyi öğreniyorlardı Ama onunla Allah ’ın izni olmadıkça hiç kimseye zarar veremezlerdi Buna rağmen kendilerine hasar verecek ve yarar sağlamayacak şeyi öğreniyorlardı Andolsun onlar, bunu satın alanın, ahiretten hiç bir payı olmadığını bildiler; kendi nefislerini karşılığında sattıkları şey ne fena; bir bilselerdi (BAKARA SURESİ 102)
Kuşkusuz, inkâr edip kafir olarak ölenler, Allah ’ın, meleklerin ve bütün insanların laneti bunların üzerinedir *

Geri