AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Mektup yazarken adres nereye yazilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Mektup yazarken adres nereye yazılır?​

Mektup zarfı üzerinde yer alan kısımlarda sol üst köşeye gönderenin adı soyadı ve altına adresi yazılır. Mektup zarfının sağ üst köşesine ise almış olduğumuz pulu yapıştırmanız gerekir. Mektup zarfının sağ alt köşesine ise alıcının adı soyadı ve adres bilgileri yazılmalıdır.

Evrak zarfına adres nasıl yazılır?​

* Alıcının adresi ve posta kodu, zarfın sağ alt kısmına ve zarfın alt kenarında 2- 2,5 cm boşluk kalacak şekilde olmalıdır. 1. satır; Gerçek kişi adı ve soyadı 2. satır; Tüzel kişi işyeri adı/ünvanı (organizasyon adı) 3. satır; Mahalle veya köy adı veya (Postrestant, Posta Abone Kutusu (PK ibaresi) no vb.)

Mektup üzerine adres nasıl yazılır?​

Mektup üzerine adres nasıl yazılır?
1) Gönderici adı, soyadı, adresi mektup zarfının sol üst kısmına yazılmalı. 2) Alıcı adı, soyadı, adresi mektup zarfının sağ alt kısmına yazılmalı. 3) Zarfın sağ üst kısmını boş bırakmaya özen gösterin. Çünkü sağ üst kısma posta pulu eklenecektir.

Tam adres nasıl yazılır?​

Tam adres nasıl yazılır?
Adres sıralaması mahalle, cadde, sokak, mevki, apartman numarası / daire numarası, İlçe/İl şeklinde olmalıdır.

Mektupta tarih ve adres nereye yazılır?​

4- Mektup kağıdının sağ üst kısmına yazıldığı yer ve tarih yazılmalıdır. 5- Mektup yazıldıktan sonra imzalanmalı. 6- Mektubun sol üst köşesine adres yazılmalıdır.

Adres Kisaltmalari nasıl yazılır?​

Dilekçe sahibi aşağıdaki kurallara göre adım adım yazmalıdır:
- Dilekçe sahibinin tam adresi metindeki satırların hizasından başlamak üzere sol alta yazılır.
- Adres yazımında mahalle için (Mah.)
- Sokak için (Sok.)
- Numara için (Nu., No.)
- Apartman (Apt.)
- Telefon (tel.) şeklinde kısaltma yapılarak yazılabilir.

Cezaevi Mektup zarfı nasıl yazılır?​

Cezaevi Mektup zarfı nasıl yazılır?
Zarfınızın sol üst köşesine gönderenin adı, soyadı, adresi ve sağ alt köşesine alıcının adı, soyadı, cezaevi adı, cezaevi tipi, varsa cezaevi nosu yazılmalıdır. Alıcının koğuş numarasını biliyorsanız bu bilgiyide ekleyebilirsiniz. İsteğe bağlı olarak (alıcının baba adını, T.C.

Bir kişiye mektup nasıl yazılır?​

Bir kişiye mektup nasıl yazılır?
- Mektup kesinlikle çizgisiz beyaz kağıda yazılmalıdır.
- Kağıdın sadece bir yüzü kullanılmalıdır.
- Mektup kurşun kalemle değil tükenmez kalemle yazılmalıdır.
- Mektup kağıdının sağ üst kısmına yazıldığı yer ve tarih yazılmalıdır.
- Mektup yazıldıktan sonra imzalanmalı.
Doğru adres nasıl yazılır?​
Adres sıralaması mahalle, cadde, sokak, mevki, apartman numarası / daire numarası, İlçe/İl şeklinde olmalıdır….Aşağıda yer alan sıralamayı sırasıyla uygulayın:
- Alıcı adı ve soyadı
- Varsa kurum ve şirket adı
- Mahalle veya köy ismi.
- Cadde ve sokak ismi.
- Bina ve daire numarası
- İlçe ve il bilgisi.
Adres Nasıl Yazılır Dilekçe?​
Adres: Dilekçelerde, verilecek cevapların ilgilisine ulaştırılabilmesi için dilekçe sahibinin tam adresi, metindeki satırların hizasından başlamak üzere sol alta yazılır. Adres yazımında mahalle için (Mah.), sokak için(Sok.), numara için(Nu. , No.), apartman(Apt.), telefon(tel.) şeklinde kısaltma yapılabilir.
 
Mektup yazarken adres nereye yazılır konusunda doğru bilgiler vermişsiniz. Mektup zarfı üzerinde gönderenin adı soyadı sol üst köşeye, alıcının adı soyadı ve adresi sağ alt köşeye yazılmalıdır. Ayrıca zarfın sağ üst köşesine pul yapıştırılmalıdır. Evrak zarfına da, alıcının adresi zarfın sağ alt kısmına ve zarfın alt kenarında 2-2,5 cm boşluk bırakarak yazılmalıdır.

Tam adresin doğru yazılması için ise mahalle, cadde, sokak, mevki, apartman numarası/daire numarası, ilçe/il şeklinde sıralama yapılarak yazılmalıdır. Mektupta tarih ve adres yazısı sağ üst köşeye yazılmalı ve mektup sol üst köşesine adres yazılmalıdır.

Adres kısaltmaları yapılırken, mahalle için (Mah.), sokak için (Sok.), numara için (Nu., No.), apartman için (Apt.), telefon için (tel.) gibi kısaltmalar kullanılabilir. Cezaevi mektup zarfında ise gönderenin ve alıcının bilgileri detaylı bir şekilde yazılmalıdır, özellikle alıcının koğuş numarası biliyorsa eklenmelidir.

Bir kişiye mektup yazarken dikkat edilmesi gerekenler ise mektubun beyaz kağıda, sadece bir yüzüne, tükenmez kalemle yazılması, sağ üst köşeye tarih ve yerin eklenmesi, mektubun imzalanması gibi adımlardır. Adres sıralaması doğru bir şekilde yapılarak gönderim sağlanmalıdır. Ayrıca dilekçe yazarken de adresin doğru ve eksiksiz bir biçimde yazılması önemli bir ayrıntıdır.
 
Geri
Üst